Pentru mulți, o ceașcă de cafea de dimineață este esențială pentru a-și începe ziua. Dar un medic a avertizat că un semnal transmis de limbă te poate avertiza că nu ar trebui să o bei deloc și există o modalitate simplă prin care poți să verifici asta acasă.
Un medic cunoscut pe TikTok a susținut într-un videoclip că limba ne poate indica dacă ar trebui sau nu să bem cafea, conform practicilor medicinei tradiționale chineze.
„Știi dacă ar trebui să bei cafea?”, i-a întrebat Dr. Anis Khalaf pe cei 457.000 de urmăritori de pe platforma de socializare. „Dacă vrei să știi răspunsul, tot ce trebuie să faci este să scoți limba. Te poți duce la o oglindă și să faci un mic test pentru a afla. Dacă ai multe crăpături în limbă, cu un strat galben gros, probabil că nu ar trebui să bei cafea.”
Citește și: Cafeaua matinală ar putea ajuta planeta. Cum transformă cercetătorii zațul într-un beton mai ecologic
Dr. Khalaf susține că acest lucru se datorează adesea unui potențial „dezechilibru în organism”, pe care băutura cu cofeină îl poate agrava. El a precizat că acest lucru este cunoscut sub numele de „deficiență de yin” în medicina chineză.
@acupuncturefit Ever considered what your morning cup of coffee does from a Traditional Chinese Medicine perspective? Join Dr. Anis as he explores the intriguing effects of coffee on your body according to TCM. Learn why coffee might be beneficial for some body types and potentially harmful for others, depending on your individual balance of yin and yang. Discover the thermal nature of coffee and how it interacts with the energy channels in your body #oralhealth #didyouknow #healthtips #dranis #coffee ♬ Smalltown Boy - Bronski Beat
Dr. Lawrence Cunningham, medic generalist la The UK Care Guide, a explicat că o „deficiență de yin” este un dezechilibru corporal în care „aspectele nutritive” sunt epuizate, ceea ce duce la neliniște, senzații cardiace și alte simptome incomode, relatează The Mirror.
Deoarece cafeaua este un stimulent „în mod inerent de încălzire”, băutura poate spori cu siguranță aceste simptome. Cu toate acestea, el a susținut că aceasta nu este întotdeauna cauza îngălbenirii limbii. „Din experiența mea, un strat galben gros de pe limbă indică, în general, un dezechilibru în sistemul digestiv al corpului, mai degrabă decât o aversiune specifică față de cafea”, a spus el.
„Acest aspect al limbii poate fi atribuit unei game de factori precum igiena orală deficitară, deshidratarea sau prezența bacteriilor și a drojdiei. Deși cafeaua în sine nu este de obicei cauza directă, poate exacerba condițiile care duc la colorarea ei. Cafeaua este acidă și poate modifica echilibrul pH-ului din gură, ceea ce poate contribui la proliferarea bacteriilor și a drojdiei”, a mai spus medicul.
În afară de simptomul limbii, există diverse alte semne care arată impactul negativ al cafelei asupra corpului. Disconfortul în stomac și refluxul gastroesofagian sunt printre cele mai frecvente, deoarece cafeaua este cunoscută pentru a crește producția de acid din stomac.
Citește și: Trei categorii de persoane care nu ar trebui să bea cafea. E preferata multora, dar nu tuturor le face bine
„De asemenea, durerile de cap sau migrenele frecvente pot fi uneori legate de consumul excesiv de cafea, mai ales dacă se consumă cantități mari pe tot parcursul zilei”, spune Dr. Khalaf.
- Te-ar putea interesa si:
- Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă
- O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le...
- Cafeaua matinală ar putea ajuta planeta. Cum transformă cercetătorii zațul într-un beton mai...