Serviciile de streaming și anumite jocuri îți pot descărca bateria imediat, susțin experții de la website-ul Decluttr, aceștia atrăgând atenția asupra faptului că aplicațiile care consumă cea mai multă baterie sunt cele care au acces întotdeauna la locația ta, la microfon, cameră și contacte.
Potrivit Daily Mail, Facebook, Instagram (deținute de Meta), Twitter, Snapchat și Tik Tok se află printre cele mai mari consumatoare ale bateriei.
Citește și: Greșelile care duc la deteriorarea gadgeturilor. Cum îți întreții telefonul mobil sau laptopul
Această informație vine după ce Meta a lansat noua aplicație numită "Threads", care a adunat peste 109 milioane de utilizatori într-o săptămână. Unii din ei s-au plâns că noua aplicație le descarcă telefoanele imediat.
Experții de la Declucttr atrag atenția și asupra aplicațiilor de streaming, precum Netflix sau Spotify, care pot fi și ele niște inamici ai bateriei. Alte aplicații care ar trebui evitate sunt Uber și Candy Crush.
O modalitate prin care putem salva procentajul bateriei este să oprim accesul aplicației la setări precum cameră și microfon, spun cei de la Declucttr.
Noua aplicație Threads este conectată la Instagram, lăsând utilizatorii să urmarească conturi în care au deja interes.
Citește și: WhatsApp lansează o nouă funcţie de securizare a conversațiilor. Ce este Chat Lock
În timp ce milioane de oameni s-au grăbit să descarce aplicația, mulți alții s-au plâns de efectul ei asupra „vieții” bateriei. De asemenea, un val de comentarii despre noua aplicație creată de Meta a fost stârnit și pe Twitter: "Nu vă instalați Threads că vă consumă bateria. M-am dus la culcare cu un telefon încărcat complet și m-am trezit cu un procentaj de 60% baterie, am șters stupida aplicație".
în timp ce motivul epuizării rapide a bateriei rămâne necunoscut, exepertul în securitate cibernetică, Jake Moore, a sugerat că poate fi un proces numit "negative testing", care este folosit pentru a înțelege cum oamenii folosesc aplicația pentru a o face mai bună.
- Te-ar putea interesa si:
- China a ordonat eliminarea WhatsApp şi Threads din App Store. Ce motiv a invocat Beijing
- De ce își țin tinerii din ziua de azi telefoanele pe modul „nu deranja” 24 din 24. Explicația...
- Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra...