Folosirea în mod excesiv a telefoanelor mobile poate avea efecte dezastruoase asupra creierului, atrage atenția un medic din Boston, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.
Medicul Aditi Nerurkar, cunoscut în Boston, Massachusetts, a vorbit despre efectele negative pe care le pot avea telefoanele mobile asupra creierului. Conform Daily Mail, în cadrul podcastului moderat de Steven Barlett, ea a susținut că folosirea luminozității dispozitivului la nivel maxim și expunerea la conținut grafic pot fi factori care contribuie la apariția stresului, anxietății și depresiei.
Citește și: WhatsApp pregătește o schimbare pozitivă, însă va exista un timp limitat pentru a folosi funcția respectivă
În plus, doctorul a susținut că orice persoană ar trebui să stabilească niște limite în ceea privește folosirea telefonului, fiind esențiale pentru menținerea sănătății psihice și a stării de bine.
Care sunt obiceiurile care au efecte negative asupra sănătății, descoperă mai jos:
Navigarea pe internet la ore târzii
Conform sursei citate, medicul respectiv a atras atenția că oamenii simt nevoia acută de a naviga pe internet, de a-și accesa conturile de pe rețelele sociale frecvent, ceea ce nu este tocmai sănătos, întrucât se expun la informații negative.
Verificarea telefonului frecventă
Dr. Nerurkar a explicat, de asemenea, că oamenii ar trebui să înceteze să-și verifice telefonul imediat ce s-au trezit, deoarece acest obicei crește nivelul de stres. Nici accesarea telefonului în toiul nopții nu reprezintă tocmai un obicei sănătos.
„Cei mai mulți dintre noi își verifică telefonul de 2.600 de ori pe zi, asta arată statisticile. Studiile au arătat că 62 la sută dintre oameni își verifică telefonul în primele 15 minute după ce s-au trezit. Aproape 50 la sută dintre ei fac asta în mijlocul nopții”, a subliniat medicul, care a explicat că oamenii ar trebui să limiteze folosirea telefonului la 20 de minute pe zi.
Accesarea de informații sensibile
Printre altele, medicul respectiv a explicat că accesarea unor informații cu puternic impact emoțional poate determina apariția unui stres sau chiar a unei traume.
„Studiile au arătat că riscul de a dezvolta sindrom de stres post-traumatic este mai mare atunci când accesezi imagini dure, chiar dacă au fost surprinse la mii de kilometri distanță”, a mai adăugat ea.
- Te-ar putea interesa si:
- De ce își țin tinerii din ziua de azi telefoanele pe modul „nu deranja” 24 din 24. Explicația...
- Cum să-ți încarci telefonul de patru ori mai rapid. Două trucuri simple care garantează asta
- Lista aplicațiilor care îți descarcă rapid bateria telefonului. Trucuri la care poți apela pentru a...