Telefonul mobil a devenit indispensabil în ziua de astăzi, motiv pentru care să-ți pice în apă poate fi o adevărată dramă. Astfel, dacă ți-a alunecat într-o baltă ori l-ai scăpat în vasul de toaletă ori ai sărit în piscină și ai uitat că-l ai în buzunar, repară-l cu ajutorul unor modalități simple.
Să-ți pice telefonul în apă sau să verși cafea pe el poate fi o adevărată dramă, însă pentru a-l ”salva” n-ar trebui să te grăbești să-l pui în orez. Există alte modalități simple care te pot ajuta să-l ”resuscitezi”.
Citește și: Lucruri pe care nu trebuie să le cauți niciodată pe Google
Verifică telefonul mobil
Dacă ți-a scăpat telefonul mobil în apă este important să nu te panichezi și să încerci să-i acorzi rapid ”primul ajutor”. Astfel, este important să-l oprești imediat, să-i scoți carcasa, bateria și cartela SIM. Lasă suportul pentru cartelă deschis, pentru a se uscat, iar apoi șterge telefonul cu o cârpă ce absoarbe apa.
Folosește săculeți absorbanți de uminitate
Pentru a-ți salva telefonul mobil ar fi bine să nu te grăbești să-l arunci într-un bol cu orez, ci să folosești săculeți absorbanți de umiditate cu silicagel. Aceștia sunt folosiți în cutiile de pantofi ori alte produse pentru a absorbi umiditatea. Lasă telefonul să stea peste aceste pachețele câteva ore.
Folosește uscătorul de păr
Deși ar putea să ți se pară o metodă foarte simplă, ar trebui să fii precaută. Astfel, pentru a usca telefonul mobil îl poți așeza pe o suprafață plană, așezat în prosoape de bucătărie. Lasă-l să se usuce natural, întrucât supraîncălzirea poate provoca daune suplimentare. Poți folosi și un uscător de păr ori un ventilator, însă ai grijă să nu supraîncălzești telefonul. De asemenea, dacă l-ai scăpat în apă ar fi bine să nu încerci să-l deschizi 24-48 de ore, pentru a avea timp să se usuce.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Extragerea apei pe Lună ar putea fi mai facilă decât se credea. Concluziile celui mai nou studiu
- Recoltarea ceţii, o soluţie pentru combaterea penuriei de apă în cele mai aride regiuni ale lumii
- Poluanţii „eterni”, omniprezenţi în apă, potrivit unui prim studiu european