shutterstock_751542691

Cum poți să-ți ”salvezi” telefonul dacă l-ai scăpat în apă sau ai vărsat cafea pe el

Telefonul mobil a devenit indispensabil în ziua de astăzi, motiv pentru care să-ți pice în apă poate fi o adevărată dramă. Astfel, dacă ți-a alunecat într-o baltă ori l-ai scăpat în vasul de toaletă ori ai sărit în piscină și ai uitat că-l ai în buzunar, repară-l cu ajutorul unor modalități simple.

Să-ți pice telefonul în apă sau să verși cafea pe el  poate fi o adevărată dramă, însă pentru a-l ”salva” n-ar trebui să te grăbești să-l pui în orez. Există alte modalități simple care te pot ajuta să-l ”resuscitezi”. 

Citește și: Lucruri pe care nu trebuie să le cauți niciodată pe Google

Verifică telefonul mobil

Dacă ți-a scăpat telefonul mobil în apă este important să nu te panichezi și să încerci să-i acorzi rapid ”primul ajutor”. Astfel, este important să-l oprești imediat, să-i scoți carcasa, bateria și cartela SIM. Lasă suportul pentru cartelă deschis, pentru a se uscat, iar apoi șterge telefonul cu o cârpă ce absoarbe apa.

Folosește săculeți absorbanți de uminitate

Pentru a-ți salva telefonul mobil ar fi bine să nu te grăbești să-l arunci într-un bol cu orez, ci să folosești săculeți absorbanți de umiditate cu silicagel. Aceștia sunt folosiți în cutiile de pantofi ori alte produse pentru a absorbi umiditatea. Lasă telefonul să stea peste aceste pachețele câteva ore.

Citește și: Facebook Messenger, în centrul unei controverse. Cum știi dacă aplicația permite oricui să te asculte prin intermediul telefonului

Folosește uscătorul de păr

Deși ar putea să ți se pară o metodă foarte simplă, ar trebui să fii precaută. Astfel, pentru a usca telefonul mobil îl poți așeza pe o suprafață plană, așezat în prosoape de bucătărie. Lasă-l să se usuce natural, întrucât supraîncălzirea poate provoca daune suplimentare. Poți folosi și un uscător de păr ori un ventilator, însă ai grijă să nu supraîncălzești telefonul. De asemenea, dacă l-ai scăpat în apă ar fi bine să nu încerci să-l deschizi 24-48 de ore, pentru a avea timp să se usuce.

Credit foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si:
Extragerea apei pe Lună ar putea fi mai facilă decât se credea. Concluziile celui mai nou studiu
Recoltarea ceţii, o soluţie pentru combaterea penuriei de apă în cele mai aride regiuni ale lumii
Poluanţii „eterni”, omniprezenţi în apă, potrivit unui prim studiu european

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...