Unul dintre cele mai populare condimente este, fără îndoială, ghimbirul. Originar din India și China, ghimbirul este apreciat pentru proprietățile terapeutice, putând fi folosit pentru prepararea ceaiurilor, dar și a unor feluri de mâncare.
Ghimbirul poate fi consumat chiar și crud, iar efectele sunt uimitoare asupra organismului. Chiar dacă are un gust înțepător, ghimbirul are efecte antiinflamatoarem, motiv pentru care ajută la reducerea durerilor musculare și a celor cauzate de artrită. Poate, de asemenea, să prevină și apariția răcelii și a gripei.
De câte ori trebuie să-ți speli părul pe săptămână. Recomandările unui stilist din New York
Conform unor studii de specialitate efectuate de-a lungul timpului, ghimbirul ajută la combaterea infecțiilor respiratorii și este util în gingivită și parodontită.
Ghimbirul stimulează secreția salivei și producția de bilă, motiv pentru care ajută la digerarea alimentelor. Un studiu realizat pe 24 de persoane a arătat că cele care au consumat 1,2 grame de ghimbir pulbere înainte de masău digerat mult mai rapid alimentele procesate, iar riscul de indigestie a fost redus cu 50%.
Ghimbirul este indicat a fi consumat chiar și de femeile însărcinatte, întrucât ajută la reducerea senzației de greață.
Datorită compuşilor săi antioxidanţi, consumat zilnic ghimbirul poate reduce durerile musculare cu până la 25%. De asemenea, un studiu realizat la Universitatea din Georgia a descoperit că acest lucru ar acţiona benefic şi asupra durerilor menstruale.
Un ou pe zi poate duce la diabet de tip 2
Ghimbirul este bun și pentru creier, întrucât ajută la combaterea inflamaţiei din ţesutul cerebral, previne apariţia bolii Alzheimer şi altor deficienţe cognitive ce însoţesc procesul de îmbătrânire. Unele studii au stabilit că compuşii bioactivi şi antioxidanţii pot inhiba procesele imflamatoare din creier.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
- Efectele caniculei asupra creierului: "Este ca și cum l-am expune la un cuptor". Medicul Vlad...
- Studiu: Mersul pe jos de trei ori pe săptămână „aproape înjumătăţeşte” reapariţia durerilor lombare