Nu mai puțin de 16 vulnerabilități ale conexiunilor Bluetooth au descoperit experții în securitate, ceea ce ar putea pune în pericol datele a peste un miliard de utilizatori de Windows 10 și Android.
Problemele de securitate, cunoscute drept „BrakTooth”, afectează o serie de dispozitive care utilizează Bluetooth pentru a conecta device-uri externe, ceea ce ar putea duce la instalarea de programe malware, ce pot sustrage informații delicate. Cel mai bine ar fi să ținem Bluetooth-ul oprit atunci când nu-l folosim, ne sfătuiește Wired.
Citește și: 3 obiceiuri zilnice care îți golesc bateria smartphone-ului. Cum le poți remedia
Impactul diferă de la produs la produs şi de la producător la producător. În unele cazuri, dispozitivele pot fi resetate sau blocate de atacatori, în vreme ce în altele aceştia pot prelua controlul de la distanţă al device-urilor.
Vulnerabilităţile au impact asupra cipurilor create de Qualcomm, Intel şi Texas Instruments, care sunt utilizate într-un număr mare de dispozitive.
Cercetătorii de la Universitatea din Singapore au analizat 13 cipuri diferite de la 11 furnizori pentru studiu şi estimează că vulnerabilităţile ar putea fi găsit în cel puţin 1.400 de cipuri care utilează peste un miliard de dispozitive Bluetooth.
Citește și: 3 dispozitive pe care le folosesti zilnic care ar putea sa dispara pana in 2030
Foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Ameninţările online din perioada vacanţelor. Cele mai comune tipuri de fraudă și cum să le eviți
- Dezvăluirile unui bărbat care a fost hacker 30 de ani. "Unii fac asta doar pentru a vedea cum arde...
- Orice smartphone poate fi spionat, avertizează un specialist în securitate. Cât de simplu e pentru...