Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, însă experții au făcut noi descoperiri. Mai exact, un studiu realizat de experți ai Institutului Național al Cancerului din Italia arată că virusul SARS-CoV-2 a apărut în orașul Milano cu mult înainte să se fi știut de existența lui.
Studiul, care a fost făcut public în revista Tumori Journal A INT, a arătat că 11,6% din 959 de voluntari sănătoși înscriși într-un studiu de screening al cancerului pulmonar, între septembrie 2019 și martie 2020, au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus cu mult înainte de februarie când a fost raportat primul caz în Italia, arată Reuters.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat, însă, că noul coronavirus a apărut prima dată în Wuhan, China, în decembrie 2019, motiv pentru care acest studiu vine să demonteze această teorie, arătând astfel că virusul a apărut cu mult timp înainte să fie recunoscut oficial de către autoritățile chineze și s-a răspândit mai rapid în Europa decât primele cazuri documentate la începutul anului.
De asemenea, cercetătorii de la Universitatea din Siena au efectuat un alt test specific pentru anticorpii SARS-CoV-2, acesta arătând că patru cazuri care datează din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive pentru anticorpii care neutralizează virusul. Acest lucru înseamnă că s-au infectat în septembrie, potrivit declarațiilor făcute de Giovanni Apolone, co-autor al studiului, conform sursei citate.
Citește și: Diabetul, boala care dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19
”Aceasta este principala constatare: persoanele fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut și anticorpi capabili să omoare virusul", a spus Apolone.
”Înseamnă că noul coronavirus poate circula mult timp în rândul populației și cu o rată scăzută de letalitate, nu pentru că a dispărea, ci doar pentru a crește din nou”, a adăugat el.
Citește și: Unde te poți infecta cu virusul SARS-CoV-2. Locurile considerate de experți adevărate focare de contaminare
Cercetătorii italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
- Un os de „Hobbit”, provenit de la o specie minusculă de oameni antici, a fost găsit pe o insulă...
- Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale...