creatura sinophorae

Spirala bizara, gasita la 600 m adancime in ocean. Ce e, de fapt

creatura sinophorae

Noi imagini surprinse pe coasta Australiei prezinta o spirala bizara, ce pare sa fie formata din tentacule unite. In unele regiuni, aceasta creatura e numita “chestie lunga atoasa care inteapa” (engl. "long stringy stingy thingy"). De fapt, creatura face parte din specia Siphonophorae, ce se afla la granite intre organ si organism, scrie Science Alert.

“Chestia arata precum un singur animal, insa e compusa din mii de indivizi ce formeaza o entitate la un nivel mai ridicat,” a declarat biologul Stefan Siebert, din cadrul Universitatii Brown, pentru Wired.

Citeste si: O teorie a lui Darwin despre evolutie tocmai a fost confirmata pentru prima data. Ce au realizat cercetatorii de la Universitatea Cambridge

O echipa internationala de cercetatori a surprins recent spirala bizara in apele din jurul Australiei, la o adancime de 609 m. 

“Toata lumea a fost uimita cand ne-a aparut,” au declarat biologii Nerida Wilson si Lisa Kirkendale, din cadrul Muzeului Australiei de Vest, pentru Science Alert. “A fost foarte multa bucurie. Oamenii din toata nava s-au imbulzit in camera de control. Siphonophorae sunt vazute des, insa aceasta e si mare si cu o un aspect neobisnuit.”

Citeste si: Cum ar arata Pamantul daca ar seca oceanele. Imaginea incredibila dezvaluita de NASA

Expertii estimeaza ca spirala din exterior are o lungime de aproximativ 47 m. Intreaga structura gigant e compusa din mici indivizi numiti zooide, ce se cloneaza de mii de ori in functie de categorie: cu tentacule care inteapa si puncte rosii pentru a atrage hrana, pentru reproducere, pentru miscare etc. Fiecare individ se comporta precum un organ in marele corp Siphonophorae.

Te-ar putea interesa si:
Australienii, rugaţi să captureze şi să doneze păianjeni periculoşi pentru un program de antivenin...
Ce au descoperit oamenii de știință în adâncurile oceanului. „Este important să ştim cine locuieşte...
Temperatură-record în Australia pe timpul iernii. S-au înregistrat 41,6°C, în tabăra militară Yampi...

Partenerii noștri

Mars,-,The,Red,Planet.,Martian,Surface,And,Dust,In

Noi date susţin ipoteza existenţei apei lichide la adâncimi mari în subsolul lui Marte

Noi dovezi convingătoare susţin ipoteza existenţei apei în stare lichidă la adâncimi mari în...