Nimic nu poate fi mai enervant atunci când cauți ceva pe telefon și mobilul din mâinile tale răspunde greu la comenzi. Află care sunt cele mai comune motive pentru care telefonul tău "s-a lenevit" și cum poți rezolva asta, fără a-ți cumpăra unul nou.
1. Ai puțin spațiu de stocare
Stocarea prea multor fotografii, clipuri, podcasturi, cărți sau jocuri pe telefon îi poate consuma memoria și-i poate supraîncărca unitatea de procesare, ceea ce duce la funcționarea lentă. Șterge mesajele vechi, podcasturile pe care le-ai ascultat sau cărțile pe care le-ai citit, pozele dublate în format HDR sau pe cele pe care le-ai stocat în cloud.
2. Bateria telefonului este veche
În cazul anumitor telefoane inteligente, o baterie învechită ar putea fi de vină pentru un dispozitiv lent. Bateriile mai vechi fac ca sistemul de operare să încetinească performanța și viteza de procesare. În timp ce unii oameni cred că acest lucru se întâmplă pentru a convinge clienții să cumpere un telefon nou, acesta este de fapt un mit al bateriei smartphone-ului. În realitate, acest truc ajută telefonul să reziste mai mult prin reducerea consumului de energie și protejarea bateriei, spun specialiștii.
Citește și: Cum poți să-ți ”salvezi” telefonul dacă l-ai scăpat în apă sau ai vărsat cafea pe el
3. Ai prea multe aplicații instalate
Menținerea în telefon a aplicațiilor pe care nu le folosești sau de care nu mai ai nevoie poate ocupa spațiu de stocare valoros și poate încetini dispozitivul. Chiar și atunci când le ștergi, rămășițele datelor lor ar putea continua să rămână pe telefon, dacă nu iei măsurile adecvate.
4. Conexiunea Wi-Fi este proastă
Dacă telefonul funcționează mai lent decât de obicei și ești conectat la Wi-Fi public sau la Wi-Fi gratuit, verifică puterea semnalului rețelei. O conexiune Wi-Fi defectuoasă poate face ca telefonul să întârzie în timp ce încearcă să reîncarce aplicațiile și paginile web. În acest caz, nu telefonul este lent, dar pentru că aplicațiile încearcă să încarce date printr-o conexiune slabă, ele răspund încet, scriu cei de la Reader's Digest.
5. Sistemul de operare al telefonului e depășit
Când ai actualizat ultima dată sistemul de operare al telefonului? Dacă răspunsul tău este "niciodată", experții spun că ar trebui să apeși imediat butonul de update. Actualizările sistemului de operare oferă adesea remedieri pentru probleme sau erori care ar putea încetini telefonul. De asemenea, îmbunătățesc și funcțiile de procesare ale telefonului pentru ca acesta să funcționeze mai rapid. Amânarea actualizărilor dispozitivului poate, de asemenea, scurta durata de viață a telefonului.
6. Memoria cache sau memoria RAM a telefonului este plină
Cu cât folosești mai mult dispozitivul, cu atât mai multe date sunt stocate în memoria cache și RAM a telefonului, din aplicații și navigarea pe web. În cele din urmă, acele bucăți mici de informații virtuale se vor acumula și vor crește, ocupând mai mult spațiu de memorie și determinând procesorul să muncească din răsputeri. Toți acești factori pot încetini telefonul.
Ce poți face pentru a îmbunătăți viteza telefonului
Nu există o soluție universală care să facă telefonul să funcționeze la viteza lui inițială, dar diagnosticarea problemei va duce la găsirea celui mai eficient răspuns.
- Șterge aplicațiile și fișierele care nu-ți mai folosesc sau care necesită mult spațiu de stocare, pentru a reduce presiunea asupra procesorului telefonului.
- Golește memoria cache!
- Resetează-ți telefonul!
- Actualizează sistemul de operare!
- Verifică sănătatea bateriei. Dacă aceasta este problema, atunci ar fi bine să o înlocuiești, nu să cumperi un nou teledon.
- Te-ar putea interesa si:
- De ce își țin tinerii din ziua de azi telefoanele pe modul „nu deranja” 24 din 24. Explicația...
- Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra...
- Cum să-ți încarci telefonul de patru ori mai rapid. Două trucuri simple care garantează asta