Crearea bebelusilor “proiectati” ar putea incepe in urmatorii doi ani, potrivit unui expert in etica biologica, scrie The Independent.
Kevin Smith, din cadrul Universitatii Abertay, a publicat o analiza in jurnalul Bioethics, in care sustine ca riscurile modificarilor genetice sunt in acest moment destul de mici pentru a justifica folosirea lor in cazul embrionilor umani.
Citeste si: Un nou remediu ar putea trata dependenta de cocaina. Ce solutie au gasit cercetatorii
Smith sustine ca procesul de creare a bebelusilor “proiectati” e “etic justificabil” si “foarte dorit”. El prezice ca aceasta tehnica ar putea incepe o revolutie in crearea oamenilor modificati din punct de vedere genetic.
Mai mult, expertul crede ca mai multe studii in aceasta arie ar putea oferi speranta parintilor aflati in situatia in care ar putea transmite boli genetice periculoase viitorilor copii.
Citeste si: Femeile din Australia “vor putea face copii fara ajutorul barbatilor in urmatorii 20 ani”
“Linia germinala umana nu e perfecta si evolutia ne-a indus protectie minima in fata bolilor ce ne lovesc atunci cand imbatranim, inclusiv bolile cardiovasculare, cancer si dementa,” a declarat Smith.
“Tehnicile de editare genetica ofera posibilitatea protejarii viitorilor oameni impotriva acestor boli si ale altora comune,” a continuat el.
Citeste si: Sunt gemenele modificate genetic din China mai inteligente? De ce sunt ingrijorati cercetatorii
Smith a comparat evolutia modificarilor genetice cu fertilizarea in vitro, sustinand ca daca si aceasta metoda ar fi fost la fel de criticata in perioada anilor 1970, ar fi fost “incetinita semnificativ si probabil nu s-ar fi finalizat vreodata”.
Primii bebelusi medificati genetic au fost nascuti in China anul trecut. Smith a criticat initiativa si crede ca absolut toate masurile luate in aceasta arie trebuie sa fie transparente si etice, pentru a castiga increderea publicului.
- Te-ar putea interesa si:
- În cât timp se recuperează corpul uman după o călătorie în spaţiu
- Cinci din şase copii surzi care au participat la un studiu și-au recuperat auzul, în urma unei...
- O companie olandeză lucrează la conceperea primilor copii în Spaţiu. „Este un subiect delicat”