sare

Pericolul ascuns din sarea de masa. Ce nu afli de pe eticheta

Cel mai des folosit ingredient din intreaga lume ascunde un secret periculos. Un studiu recent a scos la iveala faptul ca 90% din produsele de sare de masa contin microplastice, potrivit National Geographic.

Studiul a fost realizat de cercetatori din Coreea de Sud in parteneriat cu organizatia Greenpeace Asia. Au fost testate 39 de branduri de sare de masa din intreaga lume si expertii au gasit microplastice in 36 dintre ele. Singurele produse de sare ce nu erau contaminate sunt vandute in Taiwan, China si Franta.

Cantitatea de microplastice din sare variaza drastic in functie de regiune, cu cel mai mare nivel inregistrat in cazul produselor din Asia.

Citeste si: Topul celor mai sanatoase tari pana in 2040. Pe ce loc se afla Romania

Microplasticele din sarea de masa sunt un efect direct al poluarii cu plastic, una dintre cele mai crize ecologice din istoria planetei, motiv pentru care sarea de mare avea cea mai mare concentratie, urmata de sarea de lac si de sarea extrasa din mine.

Rezultatele sustin concluziile altor studii despre microplasticele ingerate de oameni, realizate in trecut in Spania, China, SUA, Franta, Marea Britanie si Malaezia.

Citeste si: Pericolul din supermaket: motivul pentru care unele legume si fructe se topesc precum plasticul

Potrivit lui Sherri Mason, profesoara la Universitatea din New York, ce a condus un studiu separat despre microplasticele din sarea de masa, aceasta noua cercetare “ne demonstreaza ca microplasticele sunt omniprezente. Nu se pune problema ca daca vei cumpara sare de masa in Anglia, esti in siguranta.”

Inca nu se stie ce efect au microplasticele asupra organismului uman, insa expertii avertizeaza ca acest neajuns al cunoasterii stiintifice nu ar trebui sa ne linisteasca. Mai multe studii isi propun sa afle impactul ingerarii microplasticelor si al altor surse de poluare asupra corpului uman.

Te-ar putea interesa si:
Cele trei vârste la care creierul îmbătrânește brusc. Modalități de a încetini declinul cognitiv
O alimentație sănătoasă poate reduce severitatea durerii cronice, mai ales în cazul femeilor și al...
Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...