82 de oameni au murit si 2.700 de cazuri de infectare au fost confirmate in China, pe masura ce coronavirusul Wuhan continua sa se extinda in retul lumii. Pana acum au fost confirmate 50 de cazuri in 13 locuri in afara Chinei, inclusiv 5 in SUA, scrie CNN.
Guverne si cercetatori din intreaga lume incearca sa gaseasca o solutie la raspandirea coronavirusului Wuhan (cunoscut drept 2019-nCoV). Unii experti estimeaza ca numarul real al cazurilor din China e, de fapt, de 100.000.
Citeste si: Cercetatorii au descoperit virusuri antice nemaivazute intr-un ghetar. Unde se afla
Mai multe orase din China au intrat intr-un stadiu de carantina, pentru a preveni raspandirea virusului. SUA, China si echipe de cercetare din alte tari au anuntat planuri de dezvoltare a unui vaccin.
In cazul crizei virusului Ebola in 2014 si virusului Zika in 2016, crearea unui vaccin nu a fost destul de rapida, insa scenariul ar putea fi diferit in cazul 2019-nCoV, scrie Gizmodo.
Citeste si: Numarul infectiilor cu virusul misterios din China s-a triplat. Ce trebuie sa stii despre coronavirus
“Deja lucram la el. Si, speram ca in 3 luni sa putem incepe faza 1 de testare pe oameni,” a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase, pentru Bloomberg News.
Daca un vaccin va fi disponibil la jumatatea primaverii, va fi o dovada clara a vitezei comunitatii de cercetare la nivel global, ce lucreaza pentru a gasi o solutie la raspandirea acestui virus. Cercetatorii din China au studiat deja materialul genetic al virusului si au facut publice informatiile pentru experti din intreaga lume.
Citeste si: Cercetatorii au descoperit un nou tip de HIV “foarte neobisnuit”
In acelasi timp, aceasta cursa pentru dezvoltarea unui vaccin demonstreaza ca procesul e mai degraba reactiv, nu proactiv, cum ar fi ideal.
“Avem un sistem deteriorat atunci cand vine vorba de 2 tipuri de vaccin. Unul pentru vaccinurile cu potential pandemic, precum Ebola si SARS, si celalalt pentru vaccinuri impotriva bolilor tropicale nebagate in seama,” a declarat Peter Hotez, decan in cadrul Colegiului de Madicina Baylor din Texas, pentru Gizmodo. Hotez si echipa sa au lucrat ani de zile la dezvoltarea unui vaccin impotriva unei boli similare cu 2019-nCoV (coronavirus Wuhan) - SARS. “Si asta pentru ca niciunul dintre aceste vaccinuri nu prea genereaza profit.”
- Te-ar putea interesa si:
- Primele eşantioane aduse vreodată pe Terra de pe faţa nevăzută a Lunii. Sonda spaţială Chang'e-6 a...
- China a ordonat eliminarea WhatsApp şi Threads din App Store. Ce motiv a invocat Beijing
- Cartofi expuşi în spaţiu au intrat într-o fază experimentală de plantare în nordul Chinei