shutterstock_1714224307

Medicii, îngrijorați de evoluția coronavirusului. Experții au identificat alte simptome

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu noul coronavirus sunt febra, tusea seacă și oboseala, însă tot mai multe persoane care au contractat virusul se plâng și de alte probleme de sănătate, care sunt din ce în ce mai neobișnuite. 

Infecția cu noul coronavirus se manifestă în diferite moduri, însă cele mai multe persoane dezvoltă o formă ușoară ori moderată a bolii, care se manifestă printr-o febră mai mare de 38 de grade Celsius, tuse seară și oboseală. În alte cazuri, însă, noul coronavirus se manifestă prin apariția problemelor de respirație, pierderea apetitului, oboseala extremă și chiar apariția senzației de căldură extremă ori temperatură.

Printre simptomele atipice ale infecției cu noul coronavirus se numără și ”degetele covid”, acele leziuni apărute la nivelul degetelor. Unele persoane infectate cu Covid-19 au experimentat, de asemenea, și dureri testiculare și o senzație ciudată pe piele.

În ultima vreme, însă, unii dintre bolnavi au prezentat stări de confuzie mentală.

Totuși, experții în sănătate din Marea Britanie recomandă ca odată ce experimentezi anumite simptome, precum pierderea mirosului și a gustului, o tuse care debutează brusc, precum și febră, să te izolezi.

Citește și: Moderna anunță un vaccin anti-Covid-19 cu o eficiență de 94.5%. Care țări sunt cap de listă pentru primirea vaccinului

Infecția cu noul coronavirus poate fi indicată, potrivit ultimelor date, de nevoia de a merge la baie mai des: ”Problemele digestive și modificările obiceiurilor intestinale, precum apariția scaunelor moi ori mersul frecvent la baie, pot indica că ai contractat virusul SARS-CoV-2. ”, atrage atenția Dr Diana Gall, potrivit Mirror.

Cercetătorii de la Harvard Medical School au pus pe seama infecției cu noul coronavirus și durerile testiculare. Un bărbat de 42 de ani a ajuns la spital cu dureri crunte, iar două zile mai târziu, el a fost depistat pozitiv pentru Covid-19.

Citește și:  O mască cu cinci straturi, care ucide coronavirusul, ar putea fi disponibilă din luna decembrie

Potrivit experților în sănătate, perioaa de incubație, adică intervalul cuprins între momentul infectării și cel al apariției simptomelor este de până la 14 zile. Durata medie de apariție a simptomelor este de cinci zile.

Te-ar putea interesa si:
Probleme pulmonare ascunse, descoperite la copiii cu Covid de lungă durată
Poluanţii eterni. Temeri tot mai mari cu privire la un cocktail toxic pentru sănătate. Unele...
Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Concluziile unui studiu recent al Universităţii...

Partenerii noștri

Ce se întâmplă când sunt consumate cocktailuri de droguri/ Shutterstock

Ce se întâmplă când sunt consumate cocktailuri de droguri: „Efectele lor se intensifică reciproc şi cresc semnificativ...

Dr. George Spercu, şeful Secţiei de toxicodependenţe de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Al...