Mark Zuckerberg a fost dat în judecată de procurorul din Washington DC, Karl Racine, pentru înşelăciune şi încălcarea unei legi privind protecţia consumatorilor, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, transmit AFP și Agerpres.
Este a doua tentativă de a-l include pe cofondatorul Facebook în procesele legate de utilizarea unor cantităţi masive de date strânse pe această reţea de socializare.
În luna martie, Curtea Supremă a Washington DC a respins cererea acuzării de a-l cita pe Mark Zuckerberg ca martor în procedura iniţiată în 2018 şi care vizează reţeaua Facebook.
Mark Zuckerberg, dat în judecată în legătură cu scandalul Cambridge Analytica
În 2018, scandalul Cambridge Analytica a dezvăluit modul în care această companie britanică a folosit datele personale a zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, fără ştirea acestora, pentru a desfăşura campanii publicitare ţintite masive cu scopul de a influenţa alegătorii britanici şi americani.
Citește și: Mark Zuckerberg, despre realitatea virtuală: ”Se dezvoltă mai rapid decât era anticipat!” Ce se va întâmpla în următorii 5-10 ani
Aceste informaţii ar fi fost utilizate pentru elaborarea unui program folosit pentru orientarea votului alegătorilor americani în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.
Acuzate de prea mare indulgenţă de unii şi de cenzură de alţii, Twitter şi Facebook au luat în cele din urmă decizia, la câteva zile după asaltul de la Capitoliu, de a-l interzice pe platformele lor pe candidatul învins.
Foto: Profimedia
- Te-ar putea interesa si:
- 20 de ani de la apariția Facebook. De la o idee pornită dintr-o cameră de cămin, la controverse...
- Elon Musk şi Mark Zuckerberg se pun de acord să se bată în cuşcă. Ce se ascunde în spatele acestei...
- Mark Zuckerberg anunță noi modificări. Ce se schimbă în pagina de Facebook