Compania Budget Direct, ce a realizat si reconstructiile virtuale ale celor 7 Minuni ale Lumii Antice, revine cu un nou proiect prin care “reface” virtual 7 castele europene in ruina si demonstreaza cum ar fi aratat proaspat construite.
Pe lista se afla si Cetatea Poenari, din Romania, una din resedintele lui Vlad Tepes, potrivit Atlas Obscura.
Cum arata 7 castele europene in ruina, reconstruite virtual
“Am ales 7 dintre cele mai unice castele in ruina din Europa si, alaturi de designeri si arhitecti, am creat o serie de imagini virtuale arhitecturale si animatii de reconstructii ce le aduc la gloria din trecut,” scrie pe site-ul Budget Direct.
Castelul Samobor - Croatia
Ruina se afla la 10 minute distanta de oras si e foarte accesibila turistilor. O parte semnificativa a castelului care a mai ramas in picioare, inclusiv capela Sf. Ana, apartine unor modificari din secolul 16, desi castelul a fost construit initial la jumatatea secolului 13.
Citeste si: Au fost descoperite 61.000 de structuri antice in jungla. Cum au ramas ascunse secole intregi
Castelul Gaillard, Franta
In ciuda marimii impresionante, Gaillard a fost ridicat foarte repede, in perioada 1196 - 1198, sub indrumarea lui Richard Inima de Leu impotriva regelui Filip al II-lea al Frantei. Castelul a fost abandonat in secolul 16 si demolat de regele Henry al IV-lea al Frantei, insa cateva elemente exterioare au ramas si pot fi admirate si astazi.
7 ruined castles across #Europe, reconstructed. https://t.co/GREega6d0y @BudgetDirect#History pic.twitter.com/ZhQVahnIcI
— Ancient History Encyclopedia (@ahencyclopedia) March 30, 2020
Castelul Dunnottar, Scotia
Fortareata Dunnottar a fost construita pe o mica insula pe coasta de est a Scotiei si a fost centrul unor conflicte importante din istoria tarii, inclusiv asediul lui William Wallace din 1297, cand a recapatat controlul castelului de la englezi.
Citeste si: Arheologii au gasit “ciocanul lui Thor” la o ferma din Islanda. Cum arata pretiosul artefact viking
Castelul Menlo, Irlanda
Castelul a fost distrus in 1910 intr-un incendiu si iedera ce a salvat viata unor servitori in acea seara poate fi vazuta si astazi acoperind ruina. Nu se stie exact cand a fost construit castelul de catre familia Blake, insa a fost mai degraba o locuinta decat un centru militar, si pare si acum ca scos din povesti.
Castelul Olsztyn, Polonia
Construit pe un deal abrupt, castelul a fost construit in jurul anului 1306 si extins in perioada 1349-1359 de catre Cazimir al III-lea al Poloniei. In secolul 16, a fost renovat in stilul renascentist.
Citeste si: 7 minuni subterane ale lumii. Ce caverne si orase pierdute au impresionat turistii
Castelul Spiš, Slovacia
Castelul acopera 4 hectare si e unul dintre cele mai mari complexe regale din lume. In trecut, avea rolul unei fortarete de granita pentru Regatul Ungar feudal. De atunci, asezarea a fost detinuta de mai multe tari, familii regale si dinastii. Azi face parte din patrimoniul UNESCO.
Citeste si: A fost descoperita Atlantida? Ruinele unui oras fantastic disparut sub apa au fost gasite in Europa
Cetatea Poenari, Romania
Legendara Cetate Poenari a fascinat mii de turisti cu detaliile ce s-au conservat de-a lungul secolelor. La un moment dat, a fost resedinta secundara a Voievodului Vlad Tepes, ce a facut-o cunoscuta la nivel mondial. Pentru a ajunge la ruina, turistii trebuie sa urce celebrele 1.480 de trepte.
Vezi cum ar fi aratat Cetatea Poenari in trecut, alaturi de celelalte castele de pe lista, pe site-ul Budget Direct, aici.
- Te-ar putea interesa si:
- România se află pe locul 32 în clasamentul "celor mai fericite ţări" pe 2024
- Riscuri climatice majore. AEM: Europa trebuie să facă mai mult pentru a evita consecinţele...
- Schimbările climatice, o ameninţare majoră pentru staţiunile de schi din Europa