Experții în securitate cibernetică de la Kaspersky au lansat un nou avertisment pentru utilizatorii de internet, atrăgând atenția că mii de site-uri încearcă să le fure datele.
Specialiștii de la Kaspersky au analizat mii de e-mail-uri spam și pagini concepute special pentru a fura datele de identificare ale utilizatorilor, în încercarea de a înțelege mai bine modul în care atacatorii cibernetici exploatează provocarea epidemiologică din prezent.
Citește și: TikTok, cea mai descărcată aplicație din 2020. A reușit să devanseze Facebook
Astfel, aceștia au aflat că hackerii se folosesc de oferte false de plată și de teste Covid-19 la preț redus pentru a convinge utilizatorii să-și ofere datele de identificare. DE asemenea, anunțurile de phishing legate de coduri QR false și certificatele de vaccinare necesare pentru acces la restaurante și evenimente publice au devenit și ele populare.
Potrivit specialiștilor de la Kaspersky, cele mai multe activități de fraudă au avut loc în martie 2021, iar ulterior, în iunie 2021, acestea au înregistrat o ușoară scădere.
Citește și: TikTok testează o nouă funcție, pentru a concura cu Instagram și Snapchat
"În majoritatea schemelor de fraudă pe tema pandemiei, infractorii cibernetici urmăresc să obţină date despre utilizatori. Phishing-ul este adesea utilizat în acest scop: accesezi un link dintr-un anunţ sau e-mail şi ajungi pe o pagină unde ţi se cere să introduci informaţii personale şi detalii ale cardului bancar. Odată ce au aceste informaţii, atacatorii le pot folosi pentru a fura bani din conturile unei ţinte. Dacă vedeţi un mesaj suspect legat de pandemie, vă recomandăm să verificaţi întotdeauna dacă informaţiile provin dintr-o sursă oficială şi să nu transmiteţi niciodată datele dumneavoastră personale site-urilor suspecte", spune Alexey Marchenko, Head of Content Filtering Methods Research la Kaspersky, conform Mediafax.
- Te-ar putea interesa si:
- DIGI oferă tuturor clienților mai mult trafic de date mobile, fără costuri adiționale
- Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale...
- Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...