Hispanic-arabian,Man,Looking,His,Cell,Phone,With,Pensative,Face,And

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Credit foto: Shutterstock

O iluzie optică aparent banală, realizată pentru a indica ce tip de gândire are o persoană, a stârnit controverse printre utilizatorii de internet.

„Ce vezi în imagine? Un câine sau o girafă?”, aceasta a fost întrebarea pe care influencerul Gavin Wong le-a adresat-o oamenilor din comunitatea sa, în încercarea de a-i ajuta să descopere ce tip de gândire au, cu ajutorul unei iluzii optice.

@gavinwongmagic

Which do you see?

♬ original sound - Gavin Wong Magic

Postarea a stârnit, însă, ample comentarii, mulți dintre utilizatorii de internet arătându-se „învinși”.

„Creierul meu nu funcționează, eu văd o pasăre!”, „Să-mi explice cineva de ce văd un iepure!”, „Creierul meu nu funcționează, văd un iepure și o pasăre”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de internauți.

Iluzia optică care face furori pe rețelele sociale

Iluzia optică care face furori pe rețelele sociale/ Credit foto: Captură video TikTok

Gavin a explicat că persoanele are au emisfera stângă a creierului mai activă, ele fiind mai analitice, vor vedea o girafă, în timp ce celelalte, care au emisfera dreapta mai activă, vor identifica un câine, lucru care înseamnă că ele sunt mai creative.

Potrivit unei teorii a laureatului premiului Nobel Roger W. Sperry, oamenii sunt fie controlaţi de creierul stâng, fie de creierul drept, ceea ce înseamnă că o parte a creierului lor este dominantă.

Conform acestuia, emisfera stângă este mai verbală, analitică şi mai ordonată decât cea dreaptă, fiind numită câteodată creier digital. Este folosită în activităţi precum citirea, scrierea şi calculele matematice. În plus, această emisferă controlează logica şi raţiunea şi vechiculează cunoaşterea pe baza argumentelor, potrivit Capital.ro.

Emisfera dreaptă este, în schimb, mai vizuală şi mai intuitivă, cu un mod de gândire mai creativ şi mai puţin organizat. Uneori, aceasta este denumită creier analogic. Aceasta controlează imaginaţia, simţul artistic, ritmul, emotivitatea şi afectivitatea şi lucrează cu percepţii şi reprezentări.

Citește și: O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Te-ar putea interesa si:
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Tu poți să „vezi” ursul ascuns în imagine?
DIGI oferă tuturor clienților mai mult trafic de date mobile, fără costuri adiționale
Exercițiul de matematică care le-a dat bătăi de cap multor utilizatori de internet. Tu știi să-l...

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...