Un robot biped se pregateste de primul loc de munca... intr-un depozit. A demonstrat ca se descurca la aranjat cutii si ca poate oricand sa inlocuiasca un om la muncile repetitive. Mai multe detalii puteti afla din "Jurnalul de Stiinte".
Primul lucru pe care il observi cand il ai in fata pe Handle este cat de bine se descurca la capitolul manevrabilitate. Desi nu seamana deloc cu fratii lui umanoizi, construiti tot de echipa de ingineri de la Boston Dynamics, acesta are aproape doi metri inaltime si zece articulatii motorizate.
In plus, cele doua picioare se termina in roti si cu ajutorul lor se poate deplasa fara probleme, la o viteza destul de mare – 4 metri pe secunda. Robotul poate sa faca si miscari mai ample, adica rotiri la 180 de grade, fara sa se dezechilibreze.
De la ultima prezentare, a mai primit ceva imbunatatiri. Acum are si un sistem de vedere inteligent, datorita caruia poate sa identifice cutiile si sa le ridice. Apoi va cauta paletii pe care trebuie sa le plaseze.
Acestia nu trebuie sa depaseasca 1,7 metri inaltime, iar cutiile sa aiba cel mult 15 kilograme. Un avantaj pe care industriasii il iau in calcul atunci cand se gandesc daca sa inlocuiasca forta de munca umana cu roboti este ca acestia din urma pot sa faca munci repetitive fara sa oboseasca, pana li se termina bateria. Si nu au vicii.
Pentru mai multe stiri din domeniul stiintei si tehnologiei, urmariti pe Digi World vineri, de la ora 19:00 si pe Digi24, in fiecare sambata, de la 16:30, "Jurnalul de stiinte", prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
- Te-ar putea interesa si:
- Incident terifiant la o fabrică Tesla. Un inginer a fost atacat de un robot specializat în...
- Emisiunea „Jurnalul de Științe” aniversează 6 ani de inovație, în doze precise
- Un robot „adulmecător” bio-hibrid, cu antene de lăcustă, dezvoltat de cercetători israelieni