Windows 10 a fost indelung criticat pentru una dintre cele mai displacute functii - modul automat in care sistemul de operare se actualiza. Acum, Microsoft a confirmat o schimbare semnificativa a acestui proces, scrie Forbes.
Intr-un mesaj publicat pe blog, intitulat “Imbunatatirea experientei actualizarilor in Windows 10 cu transparenta, control si calitate”, vicepresedintele Microsoft, Mike Fortin, a anuntat ca functia de actualizare automata a sistemului de operare va disparea pe majoritatea calculatoarelor.
Citeste si: Microsoft recomanda companiilor sa nu mai foloseasca Internet Explorer
“Suntem incantati sa anuntam schimbari semnificative in procesul de actualizare Windows, schimbari create pentru imbunatatirea experientei, pentru mai mult control oferit utilizatorului si pentru imbunatatirea calitatii actualizarilor Windows,” a scris Fortin. “Am auzit feedback-ul clar ca procesul de actualizare Windows poate distrage, mai ales in contextul in care utilizatorii Windows ar vrea mai mult control asupra momentului in care au loc actualizarile.”
Optiunea va fi disponibila din luna mai, dupa lansarea versiunii Windows 10 v1903
Lansarea versiunii Windows 10 v1903, ce va avea loc in luna mai, va permite utilizatorilor Windows ai tuturor versiunilor sa decida cand vor fi instalate actualizarile. Aceasta schimbare include si amanarea actualizarii cu mai mult de o luna, timp in care pot fi confirmate probleme ale noii actualizari, pe Internet.
“Vom trimite o notificare atunci cand o noua actualizare e disponibila si recomandata pornind de la datele noastre, insa utilizatorul va fi cel care va initia momentul in care are loc actualizarea,” a continuat Fortin. “Toti clientii vor avea acum abilitatea de a alege explicit daca vor sa-si actualizeze dispozitivul cand verifica ultimele update-uri sau sa amane acest proces cu pana la 35 de zile.”
Citeste si: Microsoft a dezvaluit noul model Surface Book 2. Ce pret va avea
Noua optiune e valabila pentru actualizari minore si majore. Din pacate, Fortin a precizat ca “mentinerea sustinerii dispozitivelor mai vechi si primirea actualizarilor lunare sunt vitale pentru securitatea dispozitivului si sanatatea ecosistemului”, ceea ce inseamna ca unele calculatoare mai vechi nu vor avea optiunea de actualizare manuala si vor fi sustinute in continuare de procesul automat.
Precizarea nu a incantat expertii, mai ales in conditiile in care unele actualizari au probleme carora un calculator mai vechi nu le va face fata cu aceeasi eficienta ca un dispozitiv mai nou.
Citeste si: Microsoft vrea sa lanseze un smartphone pliabil! Cum ar putea arata dispozitivul
Decizia Microsoft de a scoate functia automata de actualizare a venit la aproape 4 ani de la lansarea sistemului de operare, timp in care Windows 10 a fost indelung criticat pentru numeroasele actualizari, motiv pentru care milioane de utilizatori au continuat sa foloseasca Windows 7, varianta precedenta, potrivit Forbes.
- Te-ar putea interesa si:
- Internet Explorer va înceta să mai funcționeze din 15 iunie, la aproape 27 de ani de la lansare. Ce...
- Vulnerabilitățile conexiunilor Bluetooth pun în pericol peste un miliard de utilizatori Windows și...
- Marea Britanie și Microsoft construiesc un supercomputer meteorologic. Va preconiza fenomenele...