Metodele hackerilor de a “sparge” smartphone-urile devin din ce in ce mai inventive. Chiar daca nu accesezi site-uri periculoase si nu descarci fisiere necunoscute, tot exista riscul ca telefonul tau sa fie compromis. Din fericire, exista metode prin care iti poti proteja smartphone-ul si continutul lui.
Iata cateva trucuri ce te ajuta sa iti protejezi smartphone-ul de hackeri:
Daca primesti un SMS cu un link si nu e vizibil tot URL-ul, nu trebuie sa il deschizi sau ai putea ajunge victima unei tentative de phishing.
Daca iti incarci telefonul de la un calculator necunoscut, trebuie sa alegi intotdeauna optiunea “doar incarcare”, pentru a te asigura ca nu are nimeni acces la datele din smartphone-ul tau, potrivit brightside.me.
Opreste intotdeauna optiunea de conectare automata la retelele WiFi publice. Daca alegi manual reteaua, reduci riscul ca un hacker sa aiba acces la continutul smartphone-ului tau.
Citeste si: Ti-au intrat hackerii in telefon? 6 semne clare ca ai fost victima lor
Evita retelele WiFi cu nume suspecte. In cazul in care contin cuvintele “free” sau “gratis”, e posibil sa fie periculoase. Ideal e sa te conectezi la o retea ce are parola.
Nu trebuie sa faci plati online sau sa transferi fonduri daca esti conectat la o retea WiFi publica. Hackerii pot avea imediat acces la datele tale personale.
Citeste si: Cum pot hackerii sa intre in smartphone-ul tau, de la distanta
Daca folosesti sistemul Android, expertii sfatuiesc sa iti cumperi un program anti-virus bun. De asemenea, indiferent de sistemul pe care il foloseste telefonul tau, ideal e sa iti protejezi smartphone-ul cu o parola.
- Te-ar putea interesa si:
- Cum se vor putea încărca telefoanele mobile fără priză și cabluri. Primele teste sunt deja reușite
- De ce își țin tinerii din ziua de azi telefoanele pe modul „nu deranja” 24 din 24. Explicația...
- Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra...