In urma unei erori in securitatea dispozitivelor Apple, hackerii puteau accesa camera utilizatorilor prin intermediul aplicatiei FaceTime. Pentru a inchide definitiv aplicatia, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, scrie The New York Times.
Printre dispozitivele afectate se numara iPhone, iPad si calculatoarele Mac. Apple incearca sa repare greseala si deja a inchis optiunea FaceTime in grup, ce a cauzat bresa, ceea ce ar trebui sa rezolve temporar problema.
Pentru cei ce vor sa se asigure ca securitatea dispozitivelor e la nivel maxim, pot folosi cateva trucuri simple
Cum poti inchide aplicatia FaceTime pe dispozitivele Apple
Verifica daca dispozitivul a fost afectat de eroare
Primul pas presupune verificarea dispozitivului Apple. Eroarea a fost depistata pe dispozitivele iOS cu ultimul update de sistem, incepand cu sistemul de operare iOS 12.1, ce a fost lansat in luna octombrie a anului precedent.
Citeste si: Cum sa iti protejezi smartphone-ul de hackeri
Pentru a verifica ce versiune de iOS ai pe dispozitiv, acceseaza optiunea Settings, urmata de cea General si apasa pe About, ce va deschide o lista. Pe acea lista vei observa optiunea Version, ce va include ultima versiune a sistemului de operare pe care o ai pe dispozitiv. In acest moment, cea mai recenta e 12.1.3.
Daca sistemul tau iOS e 12.1 sau o versiune mai recenta, dispozitivul tau poate fi accesat de hackeri.
Pe calculatoarele Mac, optiunea FaceTime in grup a fost introdusa cu update-ul MacOS 10.14.1, lansat tot in luna octombrie. Pentru a verifica ce versiune ai, selecteaza simbolul Apple in coltul stanga sus al ecranului si acceseaza optiunea “About this Mac”.
Inchide FaceTime
Pe un dispozitiv iOS, deschide optiunea Settings din nou si selecteaza FaceTime. Pentru a inchide aplicatia, apasa pe butonul verde. Daca butonul devine gri si dispar setarile aplicatiei, inseamna ca aplicatia a fost inchisa.
Citeste si: Fenomen alarmant. Marile companii au avut acces la cele mai intime date personale ale utilizatorilor
Potrivit Apple, nu trebuie sa stergi aplicatia de pe ecranul home, insa unii utilizatori au apelat si la aceasta masura. Daca vei dezactiva FaceTime, nu vei mai primi niciun mesaj pe aceasta aplicatie.
Pentru a dezactiva aplicatia pe Mac, deschide FaceTime (ce s-ar putea afla in fisierul Applications, depinde cum ti-ai organizat aplicatiile), selecteaza Preferences si apasa pe Sign Out.
Asteapta sa fie reparata eroarea
Apple a anuntat ca urmeaza sa lanseze un update ce va repara eroarea FaceTime. Cand va fi lansat, verifica daca sistemul tau a fost actualizat prin selectarea Settings > General > Software Update.
Citeste si: Contul tau de Facebook a fost compromis? Cum poti verifica daca ai fost victima hackerilor
Dupa ce ai verificat noua versiune, poti reporni FaceTime cu aceiasi pasi din cea de-a doua etapa. Daca ai sters aplicatia de pe dispozitivele tale Apple, o pot descarca din nou din App Store.
- Te-ar putea interesa si:
- Ameninţările online din perioada vacanţelor. Cele mai comune tipuri de fraudă și cum să le eviți
- Dezvăluirile unui bărbat care a fost hacker 30 de ani. "Unii fac asta doar pentru a vedea cum arde...
- Orice smartphone poate fi spionat, avertizează un specialist în securitate. Cât de simplu e pentru...