Există extrem de multe aplicații pe piață, care ne pot facilita viața în multe privințe, atunci când avem grijă să le instalăm pe cele de încredere. Deși ai crede că orice aplicație suportată de telefonul tău este sigură, lucrurile nu stau chiar așa.
Iată 5 semne alarmante care îți indică că o aplicație mobilă nu este de încredere
1. Nu are recenzii sau cele existente sunt puține
„Dacă o aplicație nu este nouă, lipsa recenziilor este un semnal alarmant. Este, de asemenea, îngrijorător să vezi o aplicație care are doar câteva recenzii, care sună ca și cum ar fi fost scrise de aceeași persoană ”, spune Justin Kraft, CEO la Renew Social, pentru Reader's Digest.
Asigurați-vă că parcurgeți cu atenție secțiunea de recenzii a aplicației pe care vreţi să o descărcați. Chiar dacă aplicația este legitimă, citirea recenziilor vă poate spune dacă software-ul poate cauza anumite probleme dispozitivului vostru.
2. Nu puteți găsi site-ul dezvoltatorului
Atunci când dezvoltatorul unei aplicații este de încredere, ar trebui să vă împărtășească cât mai multe informații despre munca sa, pentru a vă câștiga încrederea.
„Dacă încercați să aflați mai multe informații despre dezvoltatorul aplicației și nu găsiți un site web de încredere care să vă furnizeze detalii despre aplicație, echipa care lucrează la ea și alte informații, probabil că aplicația nu este de încredere”, explică Kraft pentru Reader's Digest.
Citeşte şi: 4 lucruri pe care le poate face un hacker folosind numărul tău de telefon
3. Nu se află într-un magazin de aplicații popular
Încercați să descărcați aplicații numai din surse sigure, cum sunt magazinele oferite de marca telefonului vostru. Astfel, în funcție de sistemul de operare, puteți descărca aplicații de pe App store (Apple), Google Play (Android) sau Galaxy App Store (Samsung). Aplicațiile disponibile pe aceste platforme sunt examinate și trebuie să respecte instrucțiunile furnizorului, eliminând, astfel, pericolul.
4. Vă cere date personale
Dacă aplicația vă solicită să introduceți date personale, precum informații bancare sau alte detalii, nu o faceți. Cu excepția cazului în care o aplicație are logo-ul băncii voastre și este certificată ca fiind de la compania respectivă, nu este sigur să vă efectuați operațiunile bancare printr-o aplicație terță parte.
Citeşte şi: Cum afli care sunt top 9 cele mai apreciate poze pe care le-ai postat pe Instagram în 2020
5. Grafica aplicației arată fals
Aplicațiile false vor folosi fotografii tip stock, vor avea elemente grafice slab editate și un aspect neîngrijit per total. Dezvoltatorii de aplicații care nu sunt de încredere vor fura capturi de ecran sau imagini din alte aplicații, oferind un aspect de calitate slabă. Fiți atenți și la textul de pe imagini. Cuvintele au sens? Este corectă gramatica?, nu vă încredeți într-o aplicație care pare prost realizată.
- Te-ar putea interesa si:
- De ce își țin tinerii din ziua de azi telefoanele pe modul „nu deranja” 24 din 24. Explicația...
- Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra...
- Cum să-ți încarci telefonul de patru ori mai rapid. Două trucuri simple care garantează asta