Unele aplicații îți pot ușură viața, însă implică și niște pericole pe care experții în securitate nu vor să și le asume, scrie Reader’s Digest.
Aplicații pe care experții în securitate nu le-ar descărca niciodată pe propriile smartphone-uri
Asistenți virtuali
Precum Google Assistant, Alexa, Siri etc. Deși această tehnologie reprezintă un pas important în evoluția industriei și poate ușura viața utilizatorilor, reține date personale importante.
Potrivit Reader’s Digest, Google Assistant ar putea aduna cele mai multe date. “E una dintre cele mai întinse aplicații din acest moment. Adună nu doar date comportamentale, dar și căutări vocale și te poate înregistra oricând, așa că atunci când discuți ceva, aceste înregistrări pot fi asociate direct cu publicitatea pe Google,” a declarat Leif-Nissen Lundbæk, co-fondatorul XAIN.
Serviciul de mesagerie e foarte folosit, în special în Europa, însă, deși susține că are caracteristici de securitate avansate, are unele probleme de siguranță. Deși nu e cea mai periculoasă aplicație pe care o poți avea pe telefon, experții recomandă să nu o descarci dacă nu o folosești des.
Facebook Messenger
La fel ca WhatsApp (deținută tot de Facebook), această aplicație foarte folosită poate reprezenta un pericol de securitate. În ciuda promisiunilor făcute de Mark Zuckerberg în martie 2019, Facebook Messenger tot nu are criptare end-to-end.
- Te-ar putea interesa si:
- Cum pot contribui smartphone-urile la detectarea timpurie a depresiei și anxietății
- Google şi Meta critică reglementările stricte ale UE privind inteligenţa artificială: ”Împiedică...
- Cum să îmbunătățești securitatea cibernetică a dispozitivelor tale. Sfaturi simple și ușor de pus...