alcool

Cum să ții mahmureala departe. Băuturile de care să te ferești în timpul unei petreceri și cinci trucuri pentru a nu te trezi fără vlagă

Cum să ne ferim de mahmureală. / Foto: Shutterstock

Un medic din Australia, care a studiat și nutriția, a dezvăluit cinci trucuri pentru ca mahmureala să nu ne afecteze prea tare. Megan Rossi a spus că ar trebui să ne ferim de alcoolul cu bule sau să limităm consumul cât de poate de mult pentru că este absorbit mai repede în sânge. Aceasta recomandă, de asemenea, să avem grijă de microbiomul intestinal și să consumăm alimente bogate în probiotice.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei înceta să consumi alcool

Dacă vrem să ne trezim proaspeți și fără dureri de cap după o noapte de petrecere, stropită cu alcool, ar trebui să ne ferim de băuturile cu bule, care sunt un coșmar pentru ficat și sânge. 

Iată cele cinci sfaturi date de dr. Megan Rossi pe contul ei de Instagram

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Megan Rossi Gut Health Nutrition Expert (@theguthealthdoctor)

Citește și: Adevărul despre consumul de alcool în tinerețe. Ce categorie de vârstă este cea mai afectată chiar și de câțiva mililitri de alcool

  • În zilele premergătoare unei petreceri ar trebui să acordăm o atenție sporită sănătății intestinale, iar acest lucru îl putem face simplu, consumând leguminoase și alte alimente pe bază de plante, care vor satisface și poftele generate de mahmureală, de mâncăruri sărate sau grase.
  • O altă idee grozavă este limitarea consumului de băuturi alcoolice cu acid, care ne fac să ne îmbătăm mai repede. "Bulele fac ca alcoolul să fie absorbit mai rapid în fluxul sanguin, depășind capacitatea ficatului de a-l digera cu o asemenea viteză. Cu cât concentrația de alcool din sânge este mai mare, cu atât impactul este mai toxic", a spus dr. Rossi. Așadar, vinul este o alegere mai bună decât șampania sau prosecco-ul.
  • Cocktailurile care conțin sucuri sau siropuri cu îndulcitori artificiali duc la o concentrație de alcool în sânge cu 25% mai mare față de băuturile cu zahăr. Cel mai bine ar fi ca sucurile dulci să fie schimbate cu fructe de pădure congelate și apă plată: "Făcând acest lucru, mulțumită conținutului de apă, se va încetini și mai mult absorbția alcoolului", a menționat nutriționista.
  • Nu ar trebui să bem niciodată fără a fi mâncat ceva înainte. Cu o oră-două înainte de a bea alcool, ar trebui să mâncăm, dând astfel o șansă ficatului de a ține pasul și pentru a încetini absorbția alcoolului. Alimentele bogate în proteine sunt o variantă bună.
  • Hidratarea este cheia pentru a scăpa de o eventuală mahmureală. Apa băută înainte, printre paharele cu alcool, dar și după reprezintă cel mai la îndemână lucru pe care-l putem face.
Te-ar putea interesa si:
Cea mai nouă descoperire despre microbiota intestinală. Ce au reușit să arate cercetătorii francezi...
Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le...

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...