Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar următoarele luni va exista și amenințarea privind riscul de a dezvolta o răceală sau gripă. Tocmai de aceea, un medic a dezvăluit câteva trucuri care te pot ajuta să te protejezi în sezonul rece.
Dacă în luna martie credeam cu toții că venirea verii va însemna și combaterea pandemiei de coronavirus, acum, la începutul sezonului rece, experții lansează avertismente sumbre și atrag atenția asupra faptului că un nou val de coronavirus este iminent. Exsită, de asemenea, și amenințarea de a dezvolta răceală și gripă, infecții respiratorii frecvente în sezonul rece.
Potrivit experților, virusurile trăiesc la temperaturi scăzute, 4 grade Celsius fiind temperatură optimă pentru coronaviru. Medicul resident Ranj Singh a vorbit despre cum te poți proteja de infecțiile cu noul coronavirus.
Conform acestuia, pentru a ține la distanță coronavirusul trebuie să acordăm o atenție și mai mare igienei: ”Trebuie să devenim mai conștienți de importanța spălatului pe mâini în timpul iernii.”, a precizat medicul, explicând că spălatul pe mâini cu apă și săpun este deosebit de important pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. Sau, dacă nu ai posibilitatea de a te spăla, poți folosi un gel dezinfectant pe bază de alcool.
Acesta susține că distanțarea socială și purtarea măștilor de protecție sunt esențiale pentru a preveni infecția cu noul coronavirus.
În ceea ce privește riscul de a dezvolta o răceală și gripă, medicul susține că cel mai bine ar fi ca oamenii să se izoleze până se vor simți mai bine. De asemenea, ei ar trebui să nu pună orice simptom pe seama coronavirusului, întrucât îți va aduce un stres continuu.
Pierderea gustului sau a mirosului poate indica faptul că te-ai infectat cu noul coronavirus, însă sfatul este același: izolează-te și testează-te.
Pentru a reduce riscul de a te îmbolnăvi ar trebui să adopți o alimentație bogată în fructe și legume, care să te ajută să-ți întărești sistemul imunitar. Astfel, medicul recomandă să adopți o alimentație sănătoasă, dar și să faci mișcare pentru a-ți menține sănătatea mentală. Ar trebui, de asemenea, să dormi cel puțin opt ore pe noapte, deoarece îi va oferi organismului puterea de a se reface și, de asemenea, va întări sistemul imunitar.
Experții recomandă, de asemenea, consumul de suplimente alimentare bogate în vitamina D sau poți să consumi pește gras, ouă și ciuperci, alimente care sunt cunoscute pentru aportul de vitamina D.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
- O adolescentă de 15 ani, primul caz pediatric de paralizie a corzilor vocale cauzată de Covid-19
- Persoanele vaccinate anti-Covid şi antigripal în acelaşi timp sunt mai bine protejate, sugerează un...