Supermarketurile ne-au invatat ca fructele si legumele trebuie sa arate perfect atunci cand se afla pe rafturi. Din pacate, pentru a obtine acest efect, in majoritatea cazurilor sunt folosite substante pe care trebuie sa le indepartam inainte sa savuram “produsul proaspat”.
O mama din Marea Britanie s-a filmat in timp ce ardea frunze de varza “proaspete”, ce se topeau si miroseau precum plasticul. Imaginile au fost publicate pe Internet si vizualizate de mii se ori, pornind o discutie despre legumele si fructele “de plastic” pe care le gasim in supermarket, potrivit Daily Mail.
Legumele si fructele din supermarket pot fi tratate cu o gama larga de substante, de la compusi chimici, la extracte din insecte. Producatorii nu sunt nevoiti sa includa acesti compusi pe etichete pentru ca majoritatea substantelor ce dau luciul produselor sunt considerate adaosuri de productie, nu ingrediente.
Citeste si: Toate bananele din lume ar putea sa dispara. De ce sunt in pericol
Acea “ceara” pe care o vedem pe legume si fructe poate ascunde spalaturi in clorina, ceara ca de plastic (ce poate fi inflamabila) si tratamente chimice. Unele legume si functe sunt si impachetate in cutii si pungi de plastic, ce sunt tratate la randul lor cu substante ingrijoratoare. “Ceara” poate include ceara polietilena (produsa des din compusi petrolieri) si selac (rasina produsa de un carabus).
“Aceste tipuri de ceara contin de multe ori fungicide, precum imazalil. Personal, n-as vrea sa ating sau sa mananc aceste substante toxice deloc, cu atat mai mult in cantitatile pe care organele de reglementare le considera “doze sigure”,” a declarat Joanna Blytham, autoarea cartii Swallow This, ce detaliaza secretele industriei alimentare.
Citeste si: Suplimentele cu vitamine ar putea fi fatale. De ce sunt periculoase
“Apa cu sapun poate curata o parte, dar nu toate chimicalele - dar de ce Dumnezeu trebuie sa spalam produse proaspete pentru a inlatura substante potential nocive?” a continuat Blytham.
Expertii sustin ca e ideal sa iti bazezi dieta pe produse organice, cumparate de la vanzatori locali in care ai incredere. Pana la urma, cererea conduce oferta si daca legumele si fructele ce arata perfect, dar sunt acoperite de substante nocive, nu vor mai fi cumparate, atunci nu vor mai fi produse.
- Te-ar putea interesa si:
- Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă
- Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor. Ajung în număr mare în fileurile pe care le...
- Cinci alimente considerate sănătoase, care se pot transforma într-unele periculoase pentru cei care...