O noua tehnologie ce permite absorbtia dioxidului de carbon din atmosfera si producerea berii in acelasi timp ar putea ajuta la lupta impotriva incalzirii globale, scrie IFL Science.
Incalzirea globala duce la secete si valuri de caldura, conditii in care recortele de orz, necesar producerii berii, sufera - productia poate scadea si cu 95%, scrie Wired. Desi noua tehnologie Airthena nu ofera o solutie pentru imbunatatirea recoltelor, ci pentru producerea berii.
Citeste si: Consumul excesiv de alcool de la petrecerile din tinerete iti poate afecta tot restul vietii
In urma cu un deceniu, cercetatorii au inceput sa studieze posiblitatea de a strange dioxidul de carbon emis in urma productiei electricitatii si de a-l stoca undeva in subteran pentru a evita adaugarea lui la incalzirea globala. Astazi, pe masura ce sursele alternative de energie devin din ce in mai ieftine, o astfel de perspectiva nu mai e atat de logica din punct de vedere economic.
Primul Airthena va fi folosit pentru aprovizionarea hranei necesare pentru rosiile hidroponice. O parte din dioxidul de carbon ce carbon ce ajunge in atmosfera e emis de drojdie in procesul de producere a berii, insa Airthena are nevoie doar de aer si electricitatea pentru a functiona, asa ca poate fi o optiune eficienta pentru reciclarea dioxidului de carbon.
Berea produsa cu ajutorul acestei tehnologii e mai eficienta din punct de vedere al aportului la incalzirea globala.
- Te-ar putea interesa si:
- Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă
- Schimbările climatice cauzează temperaturi mortale şi afectează securitatea alimentară. "De la an...
- Muntele Fuji, fără zăpadă la această dată, un record în cei 130 de ani de înregistrări meteo