Un colier extravagant din aur si diamante a fost daruit de Napoleon I amantei sale, Contesa Maria Walewska, cu putin timp inainte de nasterea fiului cuplului, scrie Daily Mail.
Se crede ca Napoleon i-a daruit colierul in anul 1810. Potrivit chitantei, bijuteria a fost vanduta pe data de 4 mai 1810, cu doar 6 zile inainte ca Walewska sa il nasca pe Alexandre Joseph.
Citeste si: A fost desemnat cel mai nefast an din istorie. Ce perioada a fost catastrofala pentru umanitate
Expertii cred ca acest colier a fost achitizionat pentru a marca nastere fiului cuplului. In acea perioada, Napoleon Bonaparte abia se casatorise cu Marie Louise, ducesa de Parma.
Potrivit zvonurilor, Walewska l-a respins initial pe Napoleon, insa nobilii polonezi ar fi convins-o sa se razgandeasca pentru a-l putea convinge pe “Micul Caporal” sa le sustina incercarile de a obtine independenta de Regatul Prusia, scrie Daily Mail.
Citeste si: Adevarul despre imaginea celebra a lui Albert Einstein! De ce a scos limba la camera de fotografiat
Colierul a fost creat de bijutierul Johann Gottlob Holub si are 11 diamante. Bijuteria a ajuns in grija unui colectionar olandez dupa ce a fost mostenit de generatii intregi ale familiei sale.
Acesta vinde colierul cu ajutorul C&T Auctions, din Anglia. “Chitanta originala a colierului a dezvaluit ca a fost achizitionat cu o suma extraordinara si ai fi avut nevoie de averea lui Napoleon sa ti-o poti permite si se stie deja ca ii placea sa cumpere cadouri pentru sotii si amante,” a declarat George Champ, specialist in cadrul casei de licitatii C&T Auctions.
Citeste si: Arheologii au gasit “ciocanul lui Thor” la o ferma din Islanda. Cum arata pretiosul artefact viking
Potrivit documentelor, doar in 1810, Napoleon a cheltuit 500.000 de franci pentru cadouri si bijuterii pentru sotia sa, Marie Louise. Colierul daruit amantei a avut un pret de pornire e de 12.000 de lire sterline.
- Te-ar putea interesa si:
- Riscuri climatice majore. AEM: Europa trebuie să facă mai mult pentru a evita consecinţele...
- Schimbările climatice, o ameninţare majoră pentru staţiunile de schi din Europa
- Un virus transmis de căpuşe, descoperit relativ recent, se răspândeşte în Europa