Un telefon sau un laptop rămas fără baterie într-un moment cheie este coșmarul fiecărui deținător al unui astfel de device. Pe măsură ce trece timpul, bateriile din aceste aparate suferă uzura zilnică și devin din ce în ce mai slabe.
Există o explicație simplă pentru care se întâmplă acest lucru. "Durata de viață a unei baterii Li-ion este în general de 500 de cicluri (aproximativ un an și jumătate). Un ciclu al bateriei este măsurat printr-o încărcare completă de la 0 la 100. Deci, cu cât telefonul trece prin mai multe cicluri complete de încărcare, cu atât mai devreme trebuie schimbat", spune Liz Hamilton, directoarea unei afaceri de reparare a telefoanelor, pentru Reader's Digest.
Reacțiile chimice – care creează acumularea atomică în timp ce dispozitivul se încarcă – sunt responsabile pentru durata de viață limitată a bateriilor.
Pentru ca bateria să dureze cât mai mult posibil, există o metodă recomandată pentru încărcarea dispozitivelor. Hamilton spune că ar trebui să vă încărcați doar parțial telefonul pentru a încetini epuizarea ciclului de viață al bateriilor. Ea spune că punctul ideal pentru a vă menține bateria încărcată este la 25-85%.
"Nu lăsați bateria telefonului să se descarce complet și, atunci când o încărcați, lăsați-o să ajungă la aproximativ 85% și apoi deconectați-l. Dacă vă umpleți complet bateria, nu lăsați dispozitivul conectat în continuare; făcând acest lucru în mod constant poate duce la îmbătrânirea mai rapidă a dispozitivelor electronice", a mai spus Hamilton.
Hamilton recomandă, de asemenea, să reduceți luminozitatea ecranului, să dezactivați funcțiile pe care nu le utilizați, cum ar fi locația, anumite aplicații și notificări și să utilizați modul de consum redus pentru a prelungi durata de viață a bateriei.
Citește și: Motivele pentru care telefonul tău răspunde greu la comenzi și cum poți schimba acest lucru
- Te-ar putea interesa si:
- Cum se vor putea încărca telefoanele mobile fără priză și cabluri. Primele teste sunt deja reușite
- De ce își țin tinerii din ziua de azi telefoanele pe modul „nu deranja” 24 din 24. Explicația...
- Pericolul din spatele folosirii excesive a telefonului mobil. Efectele nocive pe care le are asupra...