Ceasurile inteligente pentru copii pot fi extrem de periculoase, întrucât au probleme de securitate, atrag atenția experți în securitate informatică.
Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Münster, Germania, ceasurile inteligente n-ar trebui să fie folosite de copii, întrucât ele pot fi compromise cu ușurință de hackeri, ele putând fi folosite fie pentru a-i asculta pe cei mici, fie chiar pentru a-i urmări.
Experții în securitate de la Universitatea din Münster au testat șase mărci de smartwatch-uri pentru copii, iar rezultatele au fost aceleași. Mai exact, în cinci din șase cazuri, cercetătorii au putut să vadă unde se află utilizatorii ceasurilor după ce au obținut acces neautorizat la modulul GPS de pe dispozitive.
De asemeena, multe dintre modele aveau și alte vulnerabilități, în sensul că hackerii au putut să trimită mesaje, atât audio, cât și text sau chiar să-i asculte pe copii. În plus, hackerii pot intercepta chiar și convorbirile dintre copii și părinții lor.
În ciuda faptului că experții în securitate au transmis erorile găsite producătorilor de ceasuri inteligente încă din luna aprilie, aceștia nu au rezolvat aceste probleme.
De asemenea, aceste erori nu sunt descoperite pentru prima dată. Mai exact, experți în securitate din Norvegia au atras, de asemenea, atenția asupra pericolului din spatele folosirii ceasurilor inteligente, ei găsind probleme similare precum cele de mai sus. Comisia Europeană a reacționat atunci, forțând un producător să recheme în service un model anul trecut. Chiar și așa, însă, aceste dispozitive continuă să aibă vulnerabilități.
- Te-ar putea interesa si:
- Comisia Europeană interzice TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor
- Motivul pentru care aplicațiile Android se închid brusc. Ce trebuie să faci ca să nu mai întâmpini...
- Ceasurile inteligente ar putea fi folosite pentru a identifica infecția cu virusul SARS-CoV-2