Se spune că cea mai importantă masă a zilei este, fără doar și poate, micul dejun, însă acesta ar trebui să fie luat la o oră fixă, pentru a avea beneficii asupra sănătății.
Conform unui studiu realizat de oameni de știință din Statele Unite ale Americii, să mănânci micul dejun înainte de ora 08:30 poate reduce rezistența la insulină, dar și riscul de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit Daily Mail.
În cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2, insulina permite pătrunderea glucozei în celulele, iar acestea nu mai funcționează corect, existând riscul de a dezvolta probleme grave de sănătate, precum leziuni ale ochilor, ale inimii și chiar a picioarelor. Tocmai de aceea, bolnavii trebuie să aibă o dietă echilibrată și să facă exerciții fizice.
Oamenii de știință din SUA au analizat sănătatea și obiceiurile alimentare a peste 10.500 de adulți, iar în urma cercetării, ei au stabilit că ora la care este luat micul dejun influențează metabolismul.
”Am descoperit că oamenii care mănâncă devreme dimineața au un nivel de zahăr mai scăzut în sânge și prezintă rezistență la insulină.”, a declarat autorul studiului, endocrinologul Marriam Ali de la Universitatea Northwestern din Chicago, Illinois.
În cadrul acestui studiu, experții au împărțit oamenii care s-au înscris în cadrul acestei cercetări în șase grupe ținând cont de organizarea meselor lor din timpul zilei, și anume - cei care mănâncă într-un interval de mai puțin de 10 ore, între 10-13 ore și mai mult de 13 ore. De asemenea, oamenii de știință au ținut cont și ora la care este luată prima masă a zilei - înainte sau după ora 08.30.
Citește și: Aspirina te-ar putea proteja de coronavirus, arată un studiu israelian
Astfel, experții au stabilit că rezistența la insulină a fost mai mare în cazul celor care au avut mesele într-un interval mai scurt de timp și în cazul celor care au luat prima masă înainte de 08.30.
Rezultatele complete ale studiului au fost prezentate la ENDO 2021, reuniunea anuală a Societății Endocrine, care s-a desfășurat în perioada 20-23 martie 2021, de această dată, însă, virtual, ținând cont de pandemia de coronavirus.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Boala de care suferă mai mult de 800 de milioane de oameni din întreaga lume
- Un nivel ridicat al glicemiei poate creşte riscul de tromboză, arată un studiu
- O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa