shutterstock_1510469282

Ce se întâmplă în organismul tău când nu mănânci

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății, motiv pentru care aceasta ar putea să aibă de suferit atunci când sari peste mese ori alegi să nu te hrănești o zi întreagă.

Fie că ai o zi aglomerată la birou și nu ai timp să mănânci, fie că ai ales să faci asta din dorința de a slăbi, trebuie să știi că lipsa de hrană îți va afecta sănătatea.

Ce se întâmplă în organismul tău când nu mănânci, află mai jos:

Atunci când alegi să nu mănânci, organismul tău rămâne fără resurse, implicit fără energie. Astfel, atunci când alegi să nu mănânci nimic, nivelul glicemiei din sânge va scădea drastic. De asemenea, și energia, motiv pentru care te vei confrunta cu o stare acută de oboseală, astfel că-ți va fi greu să te concentrezi. De asemenea, odată cu scăderea glicemiei, poți să te confrunți cu o senzație de iritabilitate, tremur sau transpirație a palmelor. Evident, senzația de foame nu va lipsi, întrucât atunci când nu mănânci, grelina, un hormon peptidic care stimulează apetitul, se va activa, potrivit Independent.co.uk. 

Coronavirusul a circulat în Italia încă de la finalul lunii noiembrie 2019. Un copil de patru ani, primul bolnav de Covid-19

De asemenea, dacă vei alege să nu mănânci câteva ore ori o zi întreagă, atunci va scădea nivelul de zahăr din sânge. În plus, la mai bine de șase ore de la ultima masă, organismul va intra în starea de cetoză ori ardere a grăsimilor. Această stare apare atunci când organismul nu mai consumă glucoză, ci grăsime, pe care o transformă în acizi grași. Din păcate, creierul nu poate să funcționeze doar cu acizi grași, astfel că funcțiile cognitive vor avea de suferit.

Ce șanse sunt să te infectezi cu noul coronavirus în mașină. Oamenii de știință au explicat cum se transmite Covid-19 în autoturism

Dacă alegi să te înfometezi mai bine de 72 de ore și ești femeie, trebuie să știi că lipsa de hrană va fi resimțită și în ceea ce privește ovulația, întrucât ciclul menstrual va fi oprit. De asemenea, scade densitatea osoasă, astfel că există riscul de accidentări.

Credit foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si:
Imprimanta in loc de frigider: Carnea viitorului, tot mai aproape de realitate. Cat costa acum un...
Mancare “creata din aer”. Cum o produc expertii
Carne produsa in spatiu pentru prima data. Cum au reusit cercetatorii sa o cultive la 339 km...

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...