bdfbgfb n

#EroiiDigiWorld: Cum ne putem pastra echilibrul emotional si cum vom fi la finalul perioadei de pandemie? Ne raspunde Mihaela Dinu, psiholog Organizatia Salvati Copiii

Astazi, mai mult ca oricand, avem nevoie de eroi, de modele, de personalitati inspirationale. Trebuie fim solidari, uniti... chiar si de la distanta. Speranta si umanitatea pot inflori pe orice platforma. De-a lungul timpului, echipa DigiDoc v-a oferit portrete si documentare de televiziune despre oameni exemplari, despre veritabili eroi moderni. Aceeasi echipa a rugat cativa dintre ei sa transmita un mesaj de incurajare si de incredere publicului nostru.

 - In aceasta sectiune puteti gasi sfaturi, indemnuri, confesiuni, opinii, dar si articole despre cum ne putem ingriji, in vremuri grele, trupul, mintea si spiritul.  Astazi, mesajul ii apartine Mihaelei Dinu, psiholog la Organizatia Salvati Copiii.

Un gand care ne-a trecut prin minte tuturor atunci cand dintr-o data am inceput sa traim intr-o noua realitate, neclara, cu restrictii sociale, schimbari de rutine si cu nevoia de adaptare rapida este - „Cum ne putem pastra echilibrul emotional si cum vom fi la finalul perioadei de pandemie?

Schimbarile si momentele dificile prin care trecem ne-au constrans sa gasim in noi, capacitatea de a actiona, de a ne mobiliza si de a face fata situatiei. Aceasta perioada de izolarea sociala si schimbare a rutinelor produce asupra noastra, a tuturor, dificultati de gestionare emotionala si comportamentala. Atat copiii, cat si adultii au nevoie de suport emotional pentru a depasi dificultatile. 

Copiii traiesc uneori momentele dificile diferit de adulti si au nevoie sa invete cum sa le faca fata. Important este sa-i invatam sa-si recunoasca emotiile pe care le traiesc, sa le inteleaga, sa le accepte si sa le exprime intr-o maniera adecvata. Adultul trebuie sa ramana o sursa de siguranta si confort pentru copil.

Cu totii traim in aceasta perioada mai frecvent unele emotii negative, percepute neplacut si stresant. Sunt de fapt raspunsuri emotionale pe care oamenii le traiesc in asemenea situatii. Creierul uman este un organ a caror structuri interconectate indeplinesc functii care sunt foarte bine corelate. Starea emotionala echilibrata ofera o baza solida pentru dezvoltarea abilitatilor de supravietuire in situatii de criza.

Este absolut necesar ca sa normalizam emotiile traite, fara a incerca sa minimizam situatia, punand accentul pe ce putem face fiecare dintre noi, pentru a depasi criza si a ne mentinem echilibrul emotional si pentru a ne putea reintoarce, la un moment dat, la viata noasta de zi cu zi.

In aceasta perioada Salvati Copiii si-a intensificat eforturile de sprijinire si protectie a copiilor, transformand dificultatile in oportunitati de schimbare in bine, de a deveni mai apropiati de copii si parintii acestora.

Pentru parintii ai caror copii intampina dificultati emotionale si comportamentale in perioada de izolare sociala, Salvati Copiii si Digi Romania au lansat o linie gratuita, Family Tel 0800.070.009, unde de luni pana vineri, intre orele 11.00 -19.00, o echipa de 16 psihologi ai organizatiei din Bucuresti, Suceava, Iasi, Timisoara si Targu Mures ofera consiliere si suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situatiile generate de criza.

De asemenea, tot pentru aceasta perioada si pentru a veni in sprijinul parintilor, Organizatia Salvati Copiii, ofera si resurse informationale pe care acestia le pot accesa pe pagina organizatiei.

Nimeni nu e singur. Vom depasi cu totii aceasta situatie!

Mesaj trimis de Mihaela Dinu, psiholog Organizatia Salvati Copiii

Te-ar putea interesa si:
#EroiiDigiWorld: In fiecare criza, o oportunitate: multe dintre geniile omenirii si-au scris...
#EroiiDigiWorld: Fiti puternici! Mesajul Iuliei Isaev, celebra soprana a Operei Nationale Bucuresti 
#EroiiDigiWorld: Vocile din viitor. Mesajul tenorului Daniel Magdal 

Programul Zilei

Luni31.03
06:00 Cum s-a intamplat
06:50 Ce s-a intamplat in Roanoke
07:35 FILLER COLECTIONARII 2 DUMITRU
07:40 Spectaculoasa planeta albastra
08:35 Universul
09:30 Lumea vazuta de sus
09:55 Lumea vazuta de sus
10:20 Cum sa prinzi 100
11:00 VOCILE OPEREI
12:05 Viata romanilor la Malaiesti
12:22 Portrete noi
12:28 Portrete noi
12:35 Islanda cu Alexander Armstrong
13:21 Portrete noi
13:30 De la zero la infinit
14:25 Ceea ce nu intelegem despre vreme
15:20 Filler Digipedia - STEM VS CRISPRS 2
15:25 Viitorul cu 5G
16:15 Nava spatiala Lucy: despre originile sistemului solar
17:12 Digi Portret - Razvan Suma
17:20 Cum sa traiesti peste 100 de ani
18:15 Ce s-a intamplat in Roanoke
19:05 Spectaculoasa planeta albastra
20:00 Universul
20:53 Digi portret: ANDREEA BORTUN
21:00 Noul pericol din oceanul inghetat
21:54 Digi Portret - Constantin Dumitriu
22:00 Dincolo de ceea ce stim
22:54 Digi Portret - Wargha Enayati
23:00 Cum s-a intamplat
23:50 tinutul Buzaului-Piatra

Partenerii noștri

farsa, 1 aprilie, ziua pacalelilor

De ce a fost numită 1 aprilie Ziua păcălelilor. Cum a fost aleasă data în care se fac cele mai multe glume și două...

Prima zi a lunii aprilie este cea în care ar trebui să ne aşteptăm să cădem victimele unei farse...