Cercetatorii cauta permanent planete similare cu Pamantul si se pare ca au gasit candidatul ideal pentru titlul de Terra 2.0. Planeta se afla in Sistemul Proxima Centauri si e cu totul diferita fata de celelalte mii de exoplanete gasite pana acum.
Proxima B se afla la o distanta de 4.2 ani lumina de Pamant, potrivit express.co.uk, ceea ce o face cea mai apropiata exoplaneta. Ceea ce ii incanta pe oamenii de stiinta e distanta dintre planeta si steaua in jurul careia graviteaza.
Distanta e potrivita pentru existenta apei pe planeta, ceea ce unii oameni de stiinta considera un semn foarte bun pentru aparitia vietii extraterestre. In acest moment, se crede ca Proxima B e de 1.3 ori mai mare decat Terra, terenul e stancos si ar putea avea un ocean imens, mediul propice pentru aparitia vietii.
Datorita factorilor de mediu ce cresc sansele ca exoplaneta sa sustina viata, Proxima B a fost numita de cercetatori “un al doilea Pamant”, potrivit The Science News. Vor fi necesare mai multe teste pentru a determina daca Proxima B e intr-adevar acoperita de ape.
Chiar daca Proxima B se va dovedi a fi Terra 2.0, distanta de peste 4 ani lumina dintre planeta noastra si cea din Sistemul Proxima Centauri face vizitarea ei imposibila in acest moment.
- Te-ar putea interesa si:
- Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra de-a lungul timpului
- Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur
- O posibilă planetă oceanică, la „doar” 48 de ani-lumină de Pământ