Cercetatori din cadrul Institutului de Tehnologie din California au descoperit un mineral cum nu s-a mai vazut in natura, in apropierea regiunii Victoria, din Australia, potrivit Yahoo News.
Mineralul se afla intr-un meteorit ce a fost gasit intr-un mic oras minier din Australia in 1951. Meteoritul are o greutate de doar 210 g, insa ascundea un continut surprinzator. Cercetatorii au scanat meteoritul in anul 2018 si au gasit mineralul “edscottite” in el, scrie Science Alert.
Expertii cred ca mica bucata de meteorit provine din nucleul unei alte planete distruse intr-o coliziune antica. Edscottite nu a fost gasit niciodata in natura, insa a fost observat in topitorii de fier.
“Scientists have discovered a new mineral, one never before seen in nature, lodged inside a meteorite found near Wedderburn in central Victoria.
— Belinda Barnet (@manjusrii) August 31, 2019
Edscottite! https://t.co/j8tt9xqRDn
“Aceste meteorit avea o abundenta de carbon in el,” a declarat dr. Stuart Mills, expert in geostiinta a Muzeelor din Victoria, pentru publicatia The Age. “Pe masura ce s-a raci, fierul si carbonul s-au contopit si au creat acest mineral.”
“Am descoperit 500.000 - 600.000 de minerale in laborator, insa planeta a creat mai putin de 6000,” a continuar dr. Mills. Mineralul deosebit a fost numit dupa cosmo-chimistul Edward Scott, din cadrul Universitatii Hawaii.
- Te-ar putea interesa si:
- Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra de-a lungul timpului
- Temperatură-record în Australia pe timpul iernii. S-au înregistrat 41,6°C, în tabăra militară Yampi...
- Un os de „Hobbit”, provenit de la o specie minusculă de oameni antici, a fost găsit pe o insulă...