Astronautii au descoperit ca un anumit aliment crescut la bordul Statiei Spatiale Internationale are o valoare nutritiva mai mare decat varianta de pe Pamant, scrie Daily Mail.
Se pare ca salata cu frunza rosie crescuta in spatiu e mai buna pentru consum decat salata de pe Pamant pentru ca are o valoare nutritiva mai mare, potrivit microbiologilor din cadrul Centrului Spatial Kennedy din Florida, SUA.
Cultivarea de succes a plantelor comestibile in spatiu e un pas extrem de important pentru planificarea expeditiilor spatiale viitoare si pentru colonizarea planetei Marte, potrivit cercetatorilor NASA.
Salata cu frunza rosie a fost plantata si crescuta pe Statia Spatiala Internationala de catre astronautii ce au participat la proiect din 2014 pana in 2016. Potrivit NASA, salata a fost servita cu ulei si otet si a fost foarte apreciata de astronauti.
Citeste si: Plantele simt durere si “tipa” cand sunt taiate sau udate insuficient, sustin cercetatorii
Salata cu frunza rosie din experiment, numita Outredgeous, are nevoie de 33-56 de zile pentru a creste.
“Abilitatea de a creste hrana intr-un sistem sustenabil, potrivita pentru consum, va deveni o parte vitala a urmatoarelor misiuni lungi NASA,” a declarat conducatoarea studiului, Christina Khodadad. “Plantele cu multe frunze, precum salata, pot fi crescute si consumate proaspete cu foarte putine resurse.”
Citeste si: O planta a reusit sa isi “faca” un selfie. Cum a fost posibil
Inainte de a manca salata cu frunza rosie de pe Statia Spatiala Internationala, astronautii nu mai mancasera niciodata mancare proaspata crescuta in spatiu. Salata crescuta in spatiu reprezinta o reusita pentru eforturile de explorare spatiala.
- Te-ar putea interesa si:
- Primul satelit din lemn, LignoSat, lansat în spaţiu. Ce urmăresc cercetătorii
- Vizita senatorului Bill Nelson, administrator NASA, în România: Un eveniment de importanță globală
- NASA: Soarele a atins „perioada de maximum solar”