hacker

Specialiștii în securitate cibernetică atrag atenția. Care sunt schemele de fraudă online folosite de hackeri la Jocurile Olimpice

Atenție la paginile false create cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo! / Foto: Shutterstock

Jocurile Olimpice sunt ocazia perfectă pentru ca hackerii să încerce să-i fraudeze pe pasionații de sport. Specialiștii au descoperit mai multe metode pe care aceștia le folosesc pentru a fura datele utilizatorilor, printre care pagini false sau promovarea unei monede virtuale inexistente.

Experții Kaspersky au identificat cinci scheme pe care le folosesc hackerii, notează forbes.ro:

Live Streams

Cum tot mai mulți oameni doresc să vadă online competiția de la Tokyo, hackerii au creat pagini de phishing pe care se difuzează Jocurile Olimpice. Unele dintre aceste pagini cer ca oamenii să se înregistreze înainte de a le urmări. De obicei, în astfel de pagini de phishing, după ce un utilizator își introduce datele personale, acesta poate fi redirecționat către o pagină care distribuie diferite fișiere malware.

Bilete false

Anul acesta, evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori, însă nu toată lumea știe acest lucru. Pe internet circulă bilete false pentru competițiile online. Experții Kaspersky au descoperit, de asemenea, pagini care oferă rambursări pentru biletele deja cumpărate.

Pagini false deghizate în cele oficiale

Au fost descoperite și pagini deghizate în cele oficiale, precum una care se prezintă a fi pagina oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo și o alta a Comitetului Olimpic Internațional.

Cadouri

Au fost descoperite, de asemenea, si pagini de phishing care enunțau câștigarea un televizor, ideal pentru a urmări Jocurile Olimpice. 

Moneda virtuală falsă a Jocurilor Olimpice

O pagină de phishing vinde prima monedă virtuală a Jocurilor Olimpice din Japonia, un fals, promovată ca fiind un ajutor pentru sportivii olimpici.

Foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:
Cum să îmbunătățești securitatea cibernetică a dispozitivelor tale. Sfaturi simple și ușor de pus...
Cum a reușit o femeie din China să se angajeze la 16 companii și să nu lucreze nicăieri, de fapt
Ameninţările online din perioada vacanţelor. Cele mai comune tipuri de fraudă și cum să le eviți

Partenerii noștri

Tu poți să găsești iepurașul de Paște

Crezi că rezolvi acest puzzle în 30 de secunde? Doar persoanele cu minți agere pot vedea unde se „ascunde” Iepurașul de...

Paștele se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, te vei răsfăța cu...