WhatsApp este, fără doar și poate, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie din lume, însă aceasta nu este atât de sigură precum ți-ai imagina, întrucât unele setări pot facilita ”munca” hackerilor.
WhatsApp are aproape două miliarde de utilizatori care trimit peste o sută de miliarde de mesaje în fiecare zi, însă securitatea rămâne o problemă de actualitate, întrucât există setări care pot facilita atacurile hackerilor.
Salvarea automată a imaginilor, o problemă uriașă
Potrivit specialiștilor în securitate, să-ți setezi WhatsApp să salveze automat imaginile primite de la prieteni automat nu este tocmai o idee inspirată. Fotografiile pot acționa ca un ”cal Troian” și pot conține un cod ce le va permite hackerilor să preia controlul asupra telefonului tău. Astfel, ei recomandă să salvezi imaginile primite manual, întrucât în acest mod ai posibilitatea de a gestiona, de a vedea de unde vin acestea, prevenind astfel o eventuală problemă.
Citește și: O nouă schimbare de la Facebook Messenger. Ce este funcția ”Vanish Mode” și cum funcționează
Opțiunea de backup iCloud al WhatsApp
Ori de câte ori îți muți contul WhatsApp de pe un vechi dispozitiv pe unul nou, ți se va solicita să utilizezi opțiunea de backup iCloud al WhatsApp, pentru a transfera istoricul mesajelor, media și setările. Aceste copii de rezervă nu sunt protejate de criptarea end-to-end a WhatsApp, fiind o vulnerabilitate gravă în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea.
Funcția Disappearing messages, mai periculoasă decât ai crede
Deși numele ar putea să-ți inspire încredere și ai putea să consideri că este sigură în ceea ce privește securitatea, această funcție poate fi periculoasă. În ciuda faptului că Disappearing messages permite distrugerea mesajelor trimise după un anumit timp, există cel puțin șapte modalități prin care conținutul poate fi salvat. Mai mult de atât, documentele foto și video atașate pot fi salvate în mod implicit pe telefoanele tuturor celor cărora le trimiți. Tocmai de aceea, experții recomandă să te gândești de două ori atunci când vrei să trimiți un mesaj și să nu riști niciun moment să te expui.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Instagram implementează noi funcții. Părinții vor putea limita timpul de utilizare a aplicației sau...
- WhatsApp testează o funcție asemănătoare cu una oferită de Instagram. Cum va fi protejat conținutul...
- Schimbări drastice pe Instagram. Rețeaua socială, la un pas de a deveni noul TikTok