Woman,Hand,Holding,Paper,Banner,Note,With,Text:,Omicron.,Concept

Omicron, cea mai nouă variantă a coronavirusului, ar putea fi mai ușoară decât cele anterioare, susține un expert australian

Credit foto: Shutterstock

Directorul medical şi principalul consultant de sănătate al guvernului australian, Paul Kelly, a declarat joi că noua variantă a coronavirusului, Omicron, ar putea fi mai uşoară decât cele anterioare, deşi a admis că încă nu există date concludente, relatează EFE.

"(...) cele aproximativ 300 de cazuri care au fost până acum diagnosticate în multe ţări sunt toate uşoare sau chiar asimptomatice", notează Kelly într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Ministerului Sănătăţii australian.

Citește și: Cum ”arată” varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2. Oamenii de știință au făcut publică o primă ”imagine”

"Suntem toţi în aşteptare. Majoritatea cazurilor din afara Africii de Sud au fost detectate la turişti tineri cu sănătate bună", a admis expertul, care a reiterat că gravitatea noii variante continuă să fie un semn de întrebare până când vor exista mai multe date clinice, potrivit Agerpres.ro

Australia, unde deocamdată au fost depistate şapte cazuri cu varianta Omicron, este una dintre ţările mai puţin afectate de COVID-19, cu 210.000 de contagieri în total şi 2.000 de decese, datorită unei politici de prevenire şi de închidere timpurie a frontierelor.

Luni, autorităţile australiene au amânat până la 15 decembrie deschiderea parţială a frontierelor pentru muncitorii calificaţi şi studenţii străini vaccinaţi cu schema completă, după detectarea primelor cazuri cu noua variantă Omicron.

În raportul său epidemiologic săptămânal, OMS, care a primit raportări de cazuri ale noii variante din peste 20 de ţări, afirmă că unele mutaţii ale Omicron "pot creşte capacitatea sa de transmitere şi/sau îi permit să scape într-o anumită măsură de imunitate".

Citește și: Specialiștii în sănătate din Marea Britanie le recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze anti-Covid. 98% dintre gravidele spitalizate erau neimunizate

Pandemia de COVID-19, boală detectată prima oară în China la sfârşitul anului 2019, a provocat în întreaga lume peste 263 de milioane de contagieri şi peste 5,2 milioane de decese, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Te-ar putea interesa si:
Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
Ce este Boala X, maladia care ar putea fi de 20 de ori mai mortală decât Covid-19. OMS avertizează...
Ce se știe despre Eris sau EG.5, noua subvariantă Omicron a coronavirusului. Numărul cazurilor de...

Partenerii noștri

examinare piele

Un medicament folosit contra paraziţilor intestinali, identificat ca potenţial tratament pentru un cancer de piele...

Un medicament împotriva paraziţilor intestinali, utilizat încă din anii 1950, ar putea avea un rol...