cat timp este un bolnav de coronavirus contagios

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât timp ar putea fi contagios un pacient infectat cu noul coronavirus

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus nu încetează să crească, însă experții atrag atenția că bolnavii de Covid-19 sunt mai infecțioși în primele cinci zile de la dezvoltarea simptomelor, subliind importanța izolării bruște.

Un studiu publicat în Lancet Journal a arătat că persoanele care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 pot fi un pericol mare pentru cei din jur în primele cinci zile de la apariția simptomelor, fapt pentru care este necesară izolarea.

Care sunt locurile în care coronavirusul se răspândește cel mai ușor. Medic: ”Oamenii devin neglijenți!”

De asemenea, cercetătorii atrag atenția că persoanele asimptomatice se pot vindeca de coronavirus mai repede, însă pot fi și ei infecțioși o perioadă mai scurtă de timp.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat datele din 98 de studii antioare cu privire la modul de transmitere a virusului SARS-CoV-2, având în vedere trei factori, și anume cantitatea de virus detectată în organism în diferite etape ale infecții, timpul în care o persoană trasmite virusul, dar și izolarea virusului.

Ce este parosmia, cel mai nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Medic din Marea Britanie: ”E foarte ciudat!”

Cercetătorii au analizat descoperirile lor cu cele două tulpini de coronavirus pentru a înțelege de ce se răspândește atât de rapid. Astfel, ei au descoperit că virusul SARS-CoV-2 este mai infecțios în primele cinci zile de la debutul bolii. Tocmai de aceea, acesta se transmite mai repede, spre deosebire de alte două tulpini de coronavirus - SARS-CoV și MERS-CoV, care devin infecțioase în zilele 10-14, respectiv 7-10 de la apariția primelor simptome, ceea ce înseamnă mai mult timp pentru recunoașterea simptomelor și instituirea carantinei.

Cercetătorii atrag atenția asupra celor mai comune simptome - febră, tuse persistentă și oboseală - și recomandă izolarea încă de la apariția acestora, pentru a preveni infectarea altor persoane.

Credit foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si:
Elon Musk: Primul pacient al companiei Neuralink poate controla mouse-ul prin intermediul gândurilor
Povestea pacientului care a supravieţuit cel mai mult timp după un transplant de inimă. A stabilit...
Ce se știe despre Eris sau EG.5, noua subvariantă Omicron a coronavirusului. Numărul cazurilor de...

Partenerii noștri

Sad,Girl,Waiting,For,A,Mobile,Phone,Call,Or,Message

Cum pot contribui smartphone-urile la detectarea timpurie a depresiei și anxietății

Smartphone-urile au potenţialul de a ajuta la detectarea depresiei prin fenotiparea digitală şi...