Chiar dacă inflația se află într-o continuă creștere, iar în lumea în care trăim este practic imposibil să nu cheltuim bani în fiecare zi, putem totuși să reducem cheltuielile și risipa urmând câțiva pași simpli. Află cum să economisești bani în fiecare zi și fă-ți un plan pentru a rămâne pe drumul cel bun.
Separă-ți și automatizează-ți economiile
Un cont de economii online este o modalitate excelentă de a-ți înmulți banii mai rapid. Spre deosebire de un cont de tranzacții, în contul de economii nu poți accesa banii direct, așa că este mai greu să îi cheltui. În plus, poți beneficia și de dobândă dacă nu te atingi de bani o perioadă mai lungă de timp.
Citește și: De ce nu ar trebui să bei cafea înainte să mergi la cumpărături. Descoperirea făcută de oamenii de știință
Fă economii
Transferă o parte din salariu în contul de economii. Îi poți cere angajatorului tău să facă acest lucru pentru tine sau poți stabili un debit direct. În acest fel, economisești fără să te gândești la asta.
Tranzacții de rotunjire
Unele conturi de economii sau aplicații îți permit să îți rotunjești tranzacțiile zilnice. Restul merge apoi direct în contul dtău de economii. De exemplu, îți cumperi o cafea înainte de serviciu în fiecare dimineață. Cafeaua costă 4,20 lei. Contul tău este debitat cu 5 lei. 0,80 lei ajung direct în contul tău de economii. După un an, vei economisi mai mult de 200 de lei.
Caută modalități de a reduce cheltuielile neesențiale
Uită-te la cheltuielile tale pentru a vedea unde poți face economii rapide. S-ar putea să te surprinzi cât de mici și multe sunt lucrurile care se adună.
Uită-te prin extrasele de cont de la bancă sau de pe cardul de credit din ultimele două luni. Identifică tot ceea ce nu este esențial. Ai putea găsi abonamente care nu îți sunt de folos, așa că poți renunța la ele.
Redu facturile de alimente și de utilități
Pentru a îți reduce facturile de alimente, planifică-ți mesele în avans și cumpără ingredientele doar pentru acele mese. E ideal să mergi la supermarket cu lista făcută și să nu te abați de la ea. Dacă ai posibilitatea, cumpără mărci proprii sau de casă. Cumpără fructe și legume care sunt de sezon sau la reducere. Carnea poate fi scumpă, așa că planifică-ți câteva mese pe săptămână care nu includ carne.
Compară furnizorii de energie electrică, gaze, apă, cablu și internet, pentru a te asigura că obții cea mai bună ofertă.
Când iei o asigurare, compară prețurile de la toate companiile
Când este timpul să îți reînnoiești asigurarea, compară prețurile de la diferiți furnizori. Asigurătorul tău se poate oferi să bată ofertele concurenților pentru a te păstra drept client. De asemenea, este posibil să poți economisi prin gruparea tuturor polițelor tale la un singur asigurător.
Foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Descoperirea făcută de un cuplu sub podeaua bucătăriei: „Rămânea acolo mult timp dacă nu începeam...
- Programul TikTok de monetizare a efectelor video ajunge în România. Cum vor putea face bani...
- Twitter le datorează foștilor angajaţi 500 de milioane de dolari ca indemnizație de concediere