Un nou senzor Bluetooth poate detecta insuficienta cardiaca cu 10 zile inainte de un episod important, cu o precizie de pana la 80%, potrivit expertilor, scrie Daily Mail.
Plasturele se poarta pe piept si functioneaza prin urmarirea ritmului inimii, calitatii somnului, numararea pasilor si pozitia corpului. Senzorul transmite datele printr-o aplicatia de pe smartphone si foloseste inteligenta artificiala pentru a determina ritmul mediu pentru fiecare pacient.
Dupa determinarea nivelului normal, poate detecta cu usurinta daca un utilizator trebuie sa mearga la spital, in 80% din cazuri. In medie, aceasta predictie a avut loc cu 10.4 zile inainte ca pacientul sa ajunga in spital cu probleme cardiace.
Cercetatori din cadrul Universitatii si Utah si Sistemului de Sanatatate din Salt Lake City, SUA, sustin ca aceasta tehnologie a redus drastic numarul cazurilor ce ajung la urgente.
Studiul, publicat in jurnalul American Heart Association, a urmarit 100 de pacienti cu insuficienta cardiaca, cu media de varsta de 68 de ani, ce au purtat senzorul Bluetooth pe piept timp de 3 luni.
- Te-ar putea interesa si:
- Inundaţiile, prezise cu câteva zile în avans cu ajutorul inteligenţei artificiale
- Cum ar putea persoanele cu afecțiuni ale aparatului vocal să vorbească din nou. Soluția ingenioasă...
- Inteligenţa artificială a fost folosită pentru a descifra pergamente carbonizate în timpul erupţiei...