Un analist Goldman Sachs, una dintre cele mai mari si influente banci de investitii din lume, a ajuns la o concluzie halucinanta: vindecarea bolilor nu este buna pentru afaceri pe termen lung.
Intr-un raport intitulat “Revolutia Genomului”, un analist a pus la indoiala eficienta tratamentelor medicale, dar nu din perspectiva pacientilor, ci a profitului viitor pentru companiile farmaceutice.
Companiile biotech care se ocupa de tratamentul prin terapia cu gene sunt cele mai vulnerabile, afirma analistul, pentru ca ele au potentialul sa produca un medicament capabil sa neutralizeze boli foarte usor.
Citeste si: Un virus inrudit cu HIV ce poate cauza leucemie face ravagii in Australia. Cum se transmite
“Aceasta propunere are o valoare extraordinara pentru pacienti si societate, dar poate reprezenta o problema pentru dezvoltatorii medicinii genomice care vor sa aiba un profit constant,” a declarat acesta, conform CNBC.
Daca un pacient este vindecat prea repede, atunci afacerea va avea de suferit. In raport este precizata o companie biotech care a lansat un tratament pentru hepatita C si care vindeca pacientii in proportie de 90%. Compania este considerata un exemplu negativ pentru Goldman Sachs, pentru ca reduce numarul de indivizi purtatori ai bolii, iar prin vindecarea lor rapida, nu mai produce profit ulterior.
Citeste si: Pas important in vindecarea Alzheimerului. Descoperirea majora facuta de cercetatori
Printre solutiile pe care le ofera raportul pentru rezolvarea “problemei” companiilor farmaceutice se numara un focus mai mare pe probleme de hemofilie, adresarea unor boli frecvente (precum atrofia spinala musculara, care afecteaza abilitatea de a merge, manca si respira) si expansiunea constanta a portofoliului pentru a cuprinde si boli mostenite, precum bolile retinei.
- Te-ar putea interesa si:
- Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip...
- Prima pastilă împotriva febrei Dengue a furnizat rezultate promițătoare într-un studiu pe oameni
- Omenirea ar putea rămâne în viitor fără „jumătate din medicamente” din cauza extincţiei plantelor