copil oase

Copiii din zilele noastre isi dezvolta structura osoasa mult mai devreme decat in urma cu cateva decenii. Ce ar putea cauza fenomenul surprinzator

Studiul se bazează pe radiografiile a peste o mie de copii, nascuti intre 1915 si 2006. Specialistii le-au vizat in special pe acelea facute la incheieturile mainilor.

Rezultatele lor arata ca scheletele adolescentilor nascuti in anii 90 ating faza finala de dezvoltare mult mai repede decat in urma cu 60 de ani, potrivit Universitatii din Missouri.

Concret, in cazul fetelor, oasele se dezvolta la capacitate maxima cu zece luni mai devreme, iar la baieti cu sapte luni. Chiar daca nu au un raspuns pentru aceasta situatie, expertii cred ca mare parte din vina o poarta schimbarile din mediul in care au crescut subiectii.

Copiii intra zilnic in contact cu hormoni din mediu, asemanatori cu aceia pe care ii produce organismul lor.

Pentru mai multe stiri din domeniul stiintei si tehnologiei, urmariti in fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, si in fiecare sambata de la 16:30, pe Digi24, "Jurnalul de stiinte", prezentat de Teodora Safta.

 

Te-ar putea interesa si:
Ce legătură există între consumul de peşte și personalitatea copiilor
Cinci din şase copii surzi care au participat la un studiu și-au recuperat auzul, în urma unei...
O companie olandeză lucrează la conceperea primilor copii în Spaţiu. „Este un subiect delicat”

Partenerii noștri

Tu poți să găsești iepurașul de Paște

Crezi că rezolvi acest puzzle în 30 de secunde? Doar persoanele cu minți agere pot vedea unde se „ascunde” Iepurașul de...

Paștele se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, te vei răsfăța cu...