Numeroase studii au analizat impactul meselor copioase asupra corpului pe termen lung, însă puține au detaliat ce impact poate avea asupra corpului o singură masă în care mâncam prea mult, scrie Science Alert.
Corpul oamenilor are capacitatea de a mânca în exces pe termen lung. Într-un studiu realizat de cercetători din cadrul Universității din Bath, experții au studiat 14 bărbați, cu vârste cuprinse intre 22 și 37 de ani, după ce au mâncat o masă copioasă.
Subiecții au fost rugați să mănânce câte felii de pizza pot până se simt sătui, în jur de 1.500 de calorii pentru fiecare. Într-o altă zi, subiecții au fost rugați să mănânce până când nu mai pot, în jur de 3.000 de calorii în medie, desi unii au reușit să mănânce și 4.800 de calorii într-o singură masă.
Cu ajutorul analizelor de sânge, experții au observat o ușoară creștere a nivelului de glicemie și a grăsimii din sânge. Pulsul a crescut și el după masă, dovadă că e mai greu pentru corp să gestioneze cantitatea crescută de calorii.
Subiecții au declarat că se simțeau obosiți și nu aveau energie după ce au consumat mai multe calorii decât era necesar și nici nu mai voiau să mănânce alte feluri de mâncare, chiar și gustări dulci, nici după 4 ore de la masă.
- Te-ar putea interesa si:
- Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
- O analiză de sânge ar putea prezice boala Parkinson cu 7 ani înainte de apariția simptomelor
- În cât timp se recuperează corpul uman după o călătorie în spaţiu