Realitatea augmentată şi realitatea virtuală se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât era anticipat, a explicat, în cadrul salonului tehnologic Vivatech de la Paris, CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, ferm convins că o nouă lume de aplicaţii şi servicii este pe cale să se deschidă odată cu aceste tehnologii, informează AFP.
''Acest lucru a prins viteză puţin mai rapid decât anticipasem chiar şi noi'', a declarat Mark Zuckerberg, care a fost intervievat în direct prin videoconferinţă de Maurice Lévy, cofondatorul acestui eveniment parizian consacrat start-up-urilor şi inovaţiei.
Facebook, care a lansat recent pe piaţă noii săi ochelari de realitate virtuală Oculus Quest 2, are în prezent 10.000 de angajaţi care lucrează în domeniul realităţii virtuale şi al realităţii augmentate, a explicat Mark Zuckerberg, potrivit Agerpres.
Greenroom, aplicația dezvoltată de Spotify pentru a concura cu platforma Clubhouse
''Investim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari'' în aceste tehnologii, pentru a construi un ''viitor extraordinar în următorii 5-10 ani'', a precizat CEO-ul Facebook.
Aplicaţiile pentru ochelarii de realitate virtuală precum Oculus şi alte produse concurente ''au început să părăsească'' jocurile video, primul domeniu în care s-au dezvoltat, a precizat Zuckerberg.
Zuckerberg a oferit drept exemplu aplicaţiile pentru antrenamente sportive: ''vă faceţi abonament, vă puneţi ochelarii şi vă regăsiţi într-un mediu incredibil pentru a urma un curs de box sau de dans cu un profesor'', a precizat acesta.
Mark Zuckerberg a descris totodată viziunea sa referitoare la ''un meta-univers'', un univers virtual unde este de acum posibil să cumperi bunuri virtuale.
Citește și: Facebook va lansa Live Audio Rooms, concurența aplicației Clubhouse
''Faceţi acest experiment de gândire, gândiţi-vă la toate lucrurile din viaţa voastră care nu au de fapt nevoie să fie fizice şi care ar putea fi înlocuite de o hologramă într-o lume în care purtaţi ochelari inteligenţi'', a explicat patronul Facebook.
''Televiziunile nu vor mai avea nevoie de o existenţă fizică, ar putea fi doar o aplicaţie'' care, prin intermediul acestor ochelari ''proiectează pe un perete'' imagini ''pe care le puteţi vedea împreună cu prietenii voştri'', a continuat el.
''Decât să fie nevoie de crearea unei televiziuni sau a tot felul de alte obiecte fizice complexe, care necesită fabricare şi materii prime, orice copil sau programator din lume va putea face acest lucru cu un set de unelte de concepţie 3D şi cu ajutorul unui cod, după care va putea să le vândă în lumea întreagă, fără să-şi facă griji pentru logistică sau livrare'', a mai explicat acesta.
Pentru Facebook, realitatea augmentată sau virtuală nu este ''doar un mijloc pentru a crea o nouă experienţă formidabilă, ci şi pentru a iniţia un val economic care are putea crea oportunităţi pentru oamenii din lumea întreagă'', a adăugat el.
''Este un lucru pe care îl vom vedea demarat în următorii 5 sau 10 ani'', a completat acesta.
- Te-ar putea interesa si:
- De ce au picat Facebook și Instagram. Expert în tehnologie: „Un atac cibernetic este puțin...
- Elon Musk, mesaj ironic pe „X” după ce Facebook și Instagram au picat pentru aproape două ore. Sute...
- Facebook va închide secţiunea de ştiri în Statele Unite şi Australia