shutterstock_1683387658

Infecția cu noul coronavirus lasă ”urme” adânci, chiar și la trei luni de la vindecare. Cu se sechele rămân unii dintre pacienți

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar autoritățile introduc noi restricții. În același timp, oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au stabilit că multe dintre persoanele care au contractat virusul SARS-CoV-2 se confruntă cu numeroase probleme de sănătate, chiar și la trei luni după ce s-au îmbolnăvit.

Potrivit Mirror, oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au stabilit că peste 60 la sută dintre pacienții care s-au infectat cu noul coronavirus se confruntă cu oboseală, anxietate și depresie, chiar și la trei luni de când au contractat virusul SARS-CoV-2.

Astfel, în cadrul acestui studiu, oamenii de știință au stabilit că simptomele date de coronavirus pot persista până la trei luni, iar unii dintre pacienți se confruntă chiar și cu probleme de respirație, oboseală accentuată, anxietate și depresie.

Citește și: Virusul SARS-CoV-2, de cinci ori mai periculos decât virusul gripal. Cât rezistă pe piele și cum îl poți distruge instant

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au analizat 58 de bolnavi de Covid-19, care au făcut forme moderate și severe. Acestora le-au fost făcute mai multe controale de rutină pentru a stabili cum le-au fost afectate mai multe organe, între care creier, plămâni, inimă, ficat.

Rezultatele au arătat că la trei luni de la contractarea virusului, 64 la sută dintre pacienți au rămas cu probleme de respirație, iar 55 la sută se plâng de oboseală.

În același timp, scanările RMN au arătat că 60 la sută dintre pacienți au rămas cu un țesut anormal în plămâni, în timp ce 29 la sută în rinichi și 26 la sută în inimă.

Citește și: Cum deosebești răceala și gripa de coronavirus. Tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre boli

De asemenea, mulți dintre pacienți s-au plâns de anxietate și depresie.

”Studiul nostru s-a bazat pe pacienți vindecați de Covid-19. La două, trei luni de la spitalizare am descoperit probleme în mai multe organe, dar e greu de stabilit cât la sută dintre ele era preexistente ori au fost cauzate de infecția cu Covid-19.”, a declarat dr. Betty Raman, autorul studiului.

Credit foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:
Probleme pulmonare ascunse, descoperite la copiii cu Covid de lungă durată
Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
O adolescentă de 15 ani, primul caz pediatric de paralizie a corzilor vocale cauzată de Covid-19

Partenerii noștri

Modern,Sunbed,In,Beauty,Salon

O femeie a fost dependentă de solar ani la rând. Cum a ajuns să arăte pielea ei este devastator: „Dacă aș fi știut...

O femeie care s-a ales cu pielea „prăjită” după expunerea îndelungată la solar a vorbit despre...