Aerial,Panorama,View,Of,Barcelona,City,Skyline,And,Sagrada,Familia

Cel mai mic „escape room” din lume este un sicriu: „O sală de gimnastică pentru minte”

Barcelona. Shutterstock

Teama de a fi îngropat de viu şi de a rămâne blocat într-un sicriu a bântuit personajele scriitorului Edgar Allan Poe şi a inspirat în prezent ceea ce se anunţă a fi cel mai mic "escape room" (cameră de evadare) din lume , o experienţă cu tematică mortuară, care nu este recomandată persoanelor claustrofobe, informează Reuters.

Un joc de puzzle live-action dezvoltat de compania spaniolă Horror Box, în Barcelona, se intitulează "Catalepsy" ("Catalepsie"), un nume care face trimitere la o afecţiune medicală ce poate fi confundată uşor cu moartea.

Participanţii au la dispoziţie 30 de minute pentru a se elibera din interiorul sicriului rezolvând puzzle-uri prin munca în echipă realizată alături de partenerul lor aflat într-un sicriu învecinat, cu care comunică prin intermediul unor difuzoare.

Ei sunt monitorizaţi prin camere de supraveghere de către coordonatoarea de jocuri Aurora Alvarino, care consideră că astfel de "escape room"-uri sunt "o sală de gimnastică pentru minte".

Ea a declarat că noua atracţie din Barcelona urmăreşte să recreeze "o situaţie pe care mai devreme sau mai târziu o vom trăi cu toţii: propria înmormântare".

Miriam Castella, o actriţă în vârstă de 22 de ani selectată de compania Horror Box pentru a face o demonstraţie a jocului, a recunoscut că s-a simţit "puţin cam speriată" după ce capacul sicriului s-a închis.

Partenerul ei de demonstraţie, dansatorul de 39 de ani Carlos Granedo, a dezvăluit că a participat la aproximativ 15 camere de evadare în trecut, însă a descris această experienţă ca fiind unică.

În timp ce îşi rezervă biletele, jucătorii pot personaliza mai multe aspecte, inclusiv tipul de sicriu sau dacă doresc să fie "incineraţi" într-o explozie de flăcări virtuale şi fum artificial.

Jocul "Catalepsia" se inspiră din teama de a fi îngropat de viu - sau tafofobie - care era foarte răspândită în secolul al XIX-lea, aşa cum se reflectă în povestirea lui Edgar Allen Poe "Înmormântarea prematură", care a fost adaptată într-un film în anul 1962.

Partenerii noștri

Tu poți să găsești iepurașul de Paște

Crezi că rezolvi acest puzzle în 30 de secunde? Doar persoanele cu minți agere pot vedea unde se „ascunde” Iepurașul de...

Paștele se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, te vei răsfăța cu...