Robotul stie sa impacheteze rufe si sa faca o cafea. Pentru ca nu este deloc costisitor, ar putea ajunge in toate laboratoarele de cercetare. Si chiar in casele noastre. Mai multe detalii puteti afla din "Jurnalul de Stiinte".
Blue este construit in mare parte din plastic rezistent si nu ar trebui sa coste mai mult de 5.000 de dolari. Nu este un robot puternic, pentru ca poate sa ridice si sa care cel mult doua kilograme, dar tocmai de asta cred inginerii americani ca este cel mai bun pentru nevoile noastre.
Nu va reprezenta nicio clipa un pericol pentru oameni. Aparatul este capabil sa foloseasca inteligenta artificiala ca sa indeplineasca sarcini pe care doar noi le putem face deocamdata. Bratele robotului sunt la fel ca ale noastre, puternice si rigide, dar in acelasi timp flexibile si sensibile la fortele externe.
Poate sa execute miscari delicate, cum ar fi sa puna flori intr-o vaza sau suruburi de mici dimensiuni la loc, in cutia lor. In plus, invata din propriile greseli, o calitate cautata tot mai des la aparatele inteligente din ziua de azi, sau din demonstratiile pe care i le ofera proiectantii.
Pentru mai multe stiri din domeniul stiintei si tehnologiei, urmariti pe Digi World vineri, de la ora 19:00 si pe Digi24, in fiecare sambata, de la 15:30, "Jurnalul de stiinte", prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
- Te-ar putea interesa si:
- Incident terifiant la o fabrică Tesla. Un inginer a fost atacat de un robot specializat în...
- Emisiunea „Jurnalul de Științe” aniversează 6 ani de inovație, în doze precise
- Un robot „adulmecător” bio-hibrid, cu antene de lăcustă, dezvoltat de cercetători israelieni