activitatea petroliera

Un inginer Microsoft a oferit detalii ingrijoratoare despre cum vor companiile petroliere sa-si supravegheze angajatii

activitatea petroliera

Un inginer Microsoft anonim a detaliat cerintele administratorilor unui proiect petrolier multinational numit Tengizchevroil (TCO) privind supravegherea angajatilor cu ajutorul inteligentei artificiale, scrie Business Insider.

Cu pseudonimul “Zero Cool”, inginerul Microsoft a detaliat cerintele ingrijoratoare pentru Logic Magazine.

Citeste si: Microsoft va primi 10 miliarde de dolari din partea Pentagonului pentru proiectul “Jedi”. Ce presupune contractul

Proiectul TCO e creat de companiile petroliere Chevron si ExxonMobil, in parteneriat cu KazMunayGas (o firma petroliera detinuta de statul Kazahstan) si LukArko (ce face parte din compania petroliera din Rusia, Lukoil). Majoritatea activitatii proiectului va avea loc in Kazahstan si va presupune angajarea localnicilor.

Inginerul a mers in Kazahstan in cadrul unei intelegeri existente intre Microsoft si Chevron de a adopta tehnologia companiei pentru proiectul TCO. El sustine ca administratorii TCO au propus folosirea inteligentei artificiale si invatarii automate pentru a supraveghea personalul.

Citeste si: Microsoft le-a oferit angajatilor un weekend de 3 zile. Ce efecte a avut initiativa asupra productivitatii

“Partenerii nostri Chevron au fost dornici sa vorbeasca despre un lucru: cum sa isi supravegheze mai bine angajatii,” a scris inginerul anonim. “Au propus folosirea inteligentei artificiale/invatarii automate pentru a analiza fluxul video a camerelor CCTV pentru a monitoriza muncitorii pe tot campul. In special voiau sa implementeze algoritmi vizuali ce ar putea detecta activitatea suspicioasa si identifica muncitorul implicat in acea activitate.”

“Administratorii TCO au vorbit si despre folosirea datelor dispozitivelor GPS montate pe toate camioanele folosite pentru a transporta echipament petrolier,” a continuat el. “Ne-au spus ca nu au incredere in muncitori. Soferii ar fura echipament pentru a-l vinde pe piata neagra.”

Citeste si: De ce crede Bill Gates ca sistemul de operare Microsoft nu a ajuns la fel de popular ca Android: "L-ati fi folosit"

Administratorii voiau un model digital ce ar fi identificat orice activitate neobisnuita a soferilor, insa un astfel de sistem le-ar permite sa supravegheze productivitatea muncitorilor, pauzele si rutele pe care le aleg.

Unul dintre administratori ar fi declarat ca “ar fi interesant” daca ar putea “stii unde sunt si ce fac, daca fac intr-adevar ceva.”

Citeste si: Misterioasele pete de petrol, cu origine necunoscuta, care au poluat peste 100 de plaje din Brazilia

Microsoft a semnat un contract de 7 ani cu Chevron, in 2017, pentru “digitalizarea” exploatarii petroliere. Declaratiile inginerului anonim au aparut in urma mai multor critici aduse Microsoft pentru sustinerea industriei petroliere (in luna septembrie, angajatii companiei au semnat o scrisoare deschisa prin care condamnau contractul).

Te-ar putea interesa si:
Inteligenţa artificială poate suferi de stres şi anxietate
În Emiratele Arabe Unite, inteligenţa artificială vine în ajutor pentru a aduce ploaia
Un nou AI poate să modeleze şi să proiecteze codul genetic pentru toate domeniile vieţii

Partenerii noștri

Ce se întâmplă când sunt consumate cocktailuri de droguri/ Shutterstock

Ce se întâmplă când sunt consumate cocktailuri de droguri: „Efectele lor se intensifică reciproc şi cresc semnificativ...

Dr. George Spercu, şeful Secţiei de toxicodependenţe de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Al...